Most érkezett: Izrael mélyen benyomult a Gázai-övezetbe

A New York Times szerint a hétfő reggel készített műholdfelvételek azt mutatják, hogy Izrael nagy léptékben előrenyomult Észak-Gázában.

A The New York Times által kedden közzétett műholdfotók azt mutatják, hogy az izraeli tankok elérték a gázai Al-Bahr Boulevardot, amely a tengerparttól Dzsabalia felé halad át az övezeten.

A Times szerint a hétfő délelőtt készült műholdfelvételek azt mutatják, hogy Izrael egyik fő előrenyomulási iránya Észak-Gázában van, ahol páncélozott járművek százai nyomultak be ötkilométernyire Gázába.

Will Marshall on Twitter: „Extensive piece by @Josh_H et al. @nytimes analysing satellite imagery taken today of Gaza.”A Detailed Satellite View of Israel’s Invasion” https://t.co/lsYwwMXRJa https://t.co/RXOSCMgUSX pic.twitter.com/E3hlJPQdcW / Twitter”

Extensive piece by @Josh_H et al. @nytimes analysing satellite imagery taken today of Gaza.”A Detailed Satellite View of Israel’s Invasion” https://t.co/lsYwwMXRJa https://t.co/RXOSCMgUSX pic.twitter.com/E3hlJPQdcW

Az arab Al-Ajn média úgy azt írta, hogy „néma tanúi” Izrael előretörésének.

Tegnap egy Al-Ajn-i hír szerint a gázai övezetből származó fotók és videók azt mutatják, hogy az izraeli erők elérték a Szaladin utat, egy másik fontos gázai észak-déli közlekedési pontot.

Sikeres volt a mentőakció: Az IDF kiszabadított egy izraeli túszt!

Ori Megidish közlegény az első olyan túsz, akit Gázában mentett meg az IDF.