A Zöld Herceg szerint a Hamász magára vonta Isten haragját

Moszab Hasszan Júszef, a Hamász egyik alapítójának fia Piers Morgan „Cenzúrázatlan” című talkshow-jában kritizálta a terrorszervezetet és nyugati támogatóit.

A „Zöld Hercegnek” is nevezett Júszef más palesztin vendégek után szerepelt a műsorban, akiket meghívtak, hogy mondják el véleményüket az Izrael-Hamász háborúról.

Júszef szerint a Hamász „megnyitotta a pokol kapuit a palesztin nép előtt” azzal, hogy izraelieket mészárolt le.

„Ez az üzenetem a Hamász volt tagjaként, a Hamász egyik alapítójának fiaként:

Elég ebből. Ha most nem állítjuk meg őket, a következő háború halálosabb lesz.”

„A Hamász megalakulása óta egyetlen célt tartott szem előtt, Izrael Állam megsemmisítését” – hívta fel rá a figyelmet Júszef. „Nem fogadhatják el Izraelt, és nem fogadhatják el Izrael létjogosultságát.”

A Hamász október 7-i, dél-izraeli mészárlásával kapcsolatban elmondta, hogy bár a támadás mértéke meglepte, a Hamász brutalitása azonban nem.

Egy későbbi kérdésre, miszerint a gázai palesztinok melyik része szimpatizál vagy támogatja a Hamászt, a kigurott hamászos azt állította, hogy ha a Hamászt végleg elűzik, a gázaiak nemcsak ünnepelnek, hanem meg is köszönik azt Izraelnek.

„Gyermekkorom óta hallom a történeteket [azoktól, akik Palesztina-pártiak] és azoktól, akik az úgynevezett „palesztin ügyért” küzdenek. Ők törődnek a legkevésbé a palesztin gyerekekkel és a jövőjükkel. Én vagyok a palesztin gyerekek törvényes képviselője. A bennem lévő gyermek beszél!”

„A palesztin gyerekeket, a palesztin társadalmat fogságba ejtették ezek a bűnözők, és bárki, aki az oldalukra áll, részt vesz a bűneikben”

– hangsúlyozta.

Bejelentést tett a IDF: A Hamász főhadiszállása egy gázai kórház alatt található

Izrael felfedte, hogy Gáza legnagyobb kórháza alatt rejtőzik a Hamász központja.

„Csak megrohamozzák a világ fővárosait, mondván: Szabad Palesztina! Szabad Palesztina! Nem tudják, mi a fene az a Palesztina!

Palesztina én vagyok! És azt mondom, „elég a Hamászból!”

– mondta Júszef.

„Nem akarunk palesztin államot, nem akarok palesztin államot. A palesztin gyerekeknek szükségük van oktatásra, biztonságra, életre.

Erre van szükségük, nincs szükségük egy másik korrupt arab rezsimre.”

Morgan ezután rákérdezett arra, hogy az izraeli légicsapások és a közelgő szárazföldi invázió nem kockáztatja-e több palesztin fiatal radikalizálódását.

„El fogjuk távolítani a Hamászt a hatalomból. Emlékezz a szavaimra.

A Hamász nemcsak Izrael haragját vonta Gázára. A Hamász magára vonta Isten haragját is.

El fogjuk távolítani őket a hatalomból, és bíróság elé állítjuk a vezetőiket. És a világ tanúja lesz a büntetésüknek, és mindenki, aki ma az ő oldalukra áll, ebben a zavarodottságban, és azt gondolja, hogy ez egy vicc, azt mondom azoknak, bánni fogják, hogy a Hamasz oldalára álltak. Meg fogják bánni, hogy azoknak a bűnözőknek az oldalára álltak, akik megölik a palesztin népet.”

Gyáva: a lemészárolt civilekről kérdezték, kereket oldott a Hamász vezér

Szó szerint elmenekült a kérdések elől.