Megindult az izraeli hadigépezet: elkezdődött a gázai invázió?

Daniel Hagari, az IDF szóvivője péntek este jelentette be, hogy az IDF szárazföldi erői fokozzák a hadműveleteiket a Gázai övezetben.

A Palesztin Hatóság (PH) forrásai péntek este arról számoltak be, hogy izraeli tankok kezdtek behatolni a Gázai övezetbe. A jelentések szerint lövöldözés alakult ki az izraeli csapatok és az övezetet uraló különböző terroristacsoportok fegyveresei között.

Korábban péntek este Daniel Hagari, az IDF szóvivője bejelentette, hogy a légierő fokozta légi csapásait Gázában, és hozzátette, hogy az IDF szárazföldi erői péntek este szintén támadást indítanak.

A túszcseréről szóló tárgyalásokról szóló hírekre Hagari azt mondta, hogy nem érdemes figyelni a pletykákra, mert az a „Hamász pszichológiai terrorizmusa.”

Peter Lerner, az IDF egy másik szóvivője azonban az ABC News-szal folytatott beszélgetésében tagadta, hogy ez a mostani hadművelet a mindenki által várt szárazföldi invázió lenne.

Egy amerikai tisztviselő úgy nyilatkozott az ABC Newsnak, hogy az izraeliek csak egy „korlátozottabb behatolást” indítottak.

Egy nappal korábban, csütörtök éjjel az IDF szárazföldi erői és vadászrepülőgépei már hajtottak végre célzott rajtaütéseket a Gázai övezet középső részén.

A rajtaütés során az IDF számos terrorcélpontot azonosított és megsemmisített.

Zajlik az invázió előkészítése: behatolt Gázába az izraeli hadsereg

„Célzott rajtaütést” hajtott végre az IDF az éjszaka folyamán.

Iránban kaptak elit kiképzést az izraeli mészárlást végrehajtó terroristák

Egy hónappal a támadás előtt még az iráni elit alakulatoktól kaptak kiképzést a Hamász és Iszlám Dzsihád terroristái.