Puzsér Róbert kegyetlenül kiosztotta a Gáza mellett kiálló Greta Thunberget

Puzsér Róbert nagyon erős szavakkal állt bele Greta Thunbergbe. A mostani gázai helyzettel kapcsolatban ugyanis a klímaaktivista olyasmire szólítja fel Izraelt, ami nem lehetséges – mondta a publicista az Önkényes Mérvadó című műsorban a Spirit FM-en.

Az aktivista a hétvégén közzétett egy posztot a közösségi médiában, amelyben az izraeliek és palesztinok közti konfliktussal kapcsolatban az szerepelt: a Palesztinával és Gázával szemben tanúsított szolidaritás jegyében sztrájkolnak, valamint hogy a világnak fel kell szólalnia az azonnali tűzszünet érdekében

A bejegyzésre az izraeli külügy is reagált, ők azt üzenték, hogy a Hamász mészárlásainak áldozatai akár a svéd klímaaktivista barátai is lehettek volna.

Greta Thunberget a hétvégén több száz izraeli klímaaktivista is bírálta a posztja miatt. Nyílt levelükben azt írták, hogy „mélyen megbántották, megdöbbentették és csalódottak a Gázával kapcsolatos tweetjei és posztjai miatt”.

A klímaaktivista munkáját tekintve Puzsér nem is bírálta Thunberget.

“Csak most Greta valami olyasmibe pofázik bele, amihez h.lye, mint a s.gg. Másrészt meg más vesszőjével veri a csalánt”

– mondta Puzsér.

Karnyújtásnyira a világbéke: Greta Thunberg azonnali tűzszünetet követel Gázában

Az ifjú klímaaktivista is állást foglalt két héttel a Hamász terrortámadása után.

“Greta Svédországban, vagy a nyugati világ bármely pontján rendkívül nagy biztonságban van, nem úgy, mint az izraeliek a Közel-Keleten” – tette hozzá.

A publicista azt is elmondta, hogy Izrael nem tudja külön-külön a Hamász-sejteket megsemmisíteni anélkül, hogy Gázát ne szállná meg, hiszen a terrorszervezet a palesztinok civil életközösségeibe szivárgott be.

Greta pedig ezt várja el, hogy úgy háborúzzon Izrael a Hamász ellen, hogy a palesztin családokat ne veszélyeztessék,

“csakhogy ez nem lehetséges”

– mondta.

A teljes beszélgetés itt visszahallgatható:

Nem fog hiányozni: eltávolítják Greta Thunberget az izraeli tankönyvekből

Az oktatási minisztérium és az izraeli klímaaktivisták is üzentek az iskolakerülő svéd lánynak.