A palesztin nagykövet „tesz majd bizonyságot” Hegedűs Lóránt istentiszteletén

Novák Előd, a Mi Hazánk politikusa adta hírül az X-oldalán, hogy vasárnap 10 órakor a Hazatérés Templomában istentisztelet keretében fog beszédet mondani dr. Fadi Elhusseini palesztin nagykövet – szúrta ki a Hetek.

Az istentiszteleten az a Hegedűs Lóránt fog majd igét hirdetni, aki egykor elnöke volt a Hazafias Magyarok Szövetségének, rövidítve HAMASZ-nak – írja a lap.

Mint ismeretes, a magyar kormány és rendőrség nem engedélyezte, hogy Hamasz-párti tüntetéseket tartsanak a magyar köztereken. Ennek nyomán többen azt sérelmezték, hogy ezzel megfosztják az itt élő palesztinok gyülekezési jogát.

A tüntetéstilalmat úgy néz ki azzal sikerült kicselezni, hogy a gázai rezsim melletti kiállást most egy istentiszteletbe csomagolják.

Novák Előd on Twitter: „A szentföld békéjéért istentisztelet lesz a Hazatérés Templomában (Bp. V. ker., Szabadság tér 2.).Igét hirdet: Hegedűs Loránt református lelkipásztor.Bizonyságot tesz: dr. Fadi Elhusseini palesztin nagykövet.Találkozzunk 2023. október 29-én (vasárnap) 10 órakor! pic.twitter.com/1iciSgVtRa / Twitter”

A szentföld békéjéért istentisztelet lesz a Hazatérés Templomában (Bp. V. ker., Szabadság tér 2.).Igét hirdet: Hegedűs Loránt református lelkipásztor.Bizonyságot tesz: dr. Fadi Elhusseini palesztin nagykövet.Találkozzunk 2023. október 29-én (vasárnap) 10 órakor! pic.twitter.com/1iciSgVtRa

Novák Előd egyike volt azon képviselőknek, akik a parlamentben nem szavazták meg a Hamászt elítélő, és Izrael önvédelmi joga mellett kiálló parlamenti nyilatkozatot. A Mi Hazánk képviselője azt sérelmezte, hogy az Országgyűlés az „izraeli terrort” nem akarta elítélni.

A Hetek emlékeztet: közel három héttel ezelőtt a Hamasz véres tömegmészárlást rendezett Dél-Izraelben, amelyben 1400 ártatlan civil embert végeztek ki brutális kegyetlenséggel. A támadásban több mint 225 túszt is ejtettek, köztük 4 magyar érintettségűt.

Novák Előd ezután gondolta úgy, hogy felkarolja a palesztin ügyet.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Csak Hadházy Ákos és Novák Előd szavazott Izrael ellen az Országgyűlésben

A nyilatkozatot 168 igen, 2 nem, és 4 tartózkodás mellett elfogadta a magyar parlament.