Izrael etióp születésű szépségkirálynője rendesen kiosztotta a BLM-mozgalmat

Izrael első, etióp születésű szépségkirálynője, Yityish Aynaw egy Instagram-videóban fejezte ki felháborodását és csalódottságát a szervezettel kapcsolatban.

A Black Lives Matter (BLM) chicagói szervezete október 10-én közzétett egy képet egy Hamász terrorista siklóernyősről. A tweetet sokan a terrorizmus dicsőítéseként és a Hamász október 7-i mészárlásának ünnepléseként értelmezték (a Hamász terroristák egy része siklóernyővel hatolt be Izraelbe).

„Ez nyilvánvaló célzás volt a Hamász terroristáira, akik siklóernyőkkel érték el [Izrael] déli részét” – mondta Aynaw. „Ezzel a poszttal elmondták a világnak, hogy a Hamászt támogatják. Sokkos állapotban voltam. Hogyan tudja egy állítólagosan az emberi jogokért küzdő szervezet nyíltan támogatni a terrorizmust?

Szégyelld magad, BLM!”

shay (שַׁי) on Twitter: „Yityish „Titi” Aynaw, the first Ethiopian to win the „Miss Israel” title in 2013, criticized the double standards on full display by activists and self-styled human rights groups when it comes to Israel. pic.twitter.com/vDQgtUrEDP / Twitter”

Yityish „Titi” Aynaw, the first Ethiopian to win the „Miss Israel” title in 2013, criticized the double standards on full display by activists and self-styled human rights groups when it comes to Israel. pic.twitter.com/vDQgtUrEDP

„Az általunk tapasztalt gyűlöletnek semmi köze a palesztinok támogatásához. Lényegében azért gyűlölnek bennünket, mert azok vagyunk, akik vagyunk: zsidók” – mondta Aynaw.

„Ha Martin Luther King élne, szégyellné, mivé váltak az olyan szervezetek, mint a BLM: zsidógyűlölők és terrorizmustámogatók.”

Nem ez az első alkalom, hogy a BLM-t antiszemita és Izrael-ellenes nézetei miatt bírálják. A szervezet évek óta nyilvánosan támogatja a BDS mozgalmat, amely Izrael Államot népirtónak és apartheidnek bélyegzi, és Izrael bojkottjáért kampányol.

Zsidóként nagyobb biztonságban éreztem magam Budapesten, mint otthon Amerikában

Az egész világ sokat tanulhat az Önök politikai vezetőitől, embereitől és értékeiből. Köszönöm! – üzeni a magyar embereknek Bryan Leib, a CASEPAC ügyvezető igazgatója.