A Meta korlátozza a palesztin-izraeli háborús posztok Facebook-kommentjeit

A Facebook-tulajdonos Meta Platforms szerdán ideiglenes intézkedéseket vezetett be az Izrael és a Hamász közötti konfliktusról szóló bejegyzésekhez fűzött „potenciálisan nemkívánatos vagy nem kívánt kommentek” korlátozására — írja a The Jerusalem Post.

A Meta közölte, hogy megváltoztatja az alapértelmezett beállítást arra vonatkozóan, hogy kik kommentálhatják a „régióban” élő felhasználók által írt új és nyilvános Facebook-bejegyzéseket, és csak a barátaik és követőik kommentálhatnak – írta a Meta egy frissített blogbejegyzésben.

A Meta szóvivője nem volt hajlandó pontosítani, hogy a vállalat hogyan definiálja a régiót.

A közösségi médiavállalat hozzátette, hogy letiltja azt a lehetőséget, hogy a Facebook hírfolyam görgetése közben a bejegyzésekhez fűzött első egy-két kommentet lássák.

„Irányelveinket úgy alakítottuk ki, hogy az emberek biztonságban legyenek az alkalmazásainkon, miközben mindenkinek hangot adunk”. közölte a Meta.

„Ezeket az irányelveket világszerte egyformán alkalmazzuk, és nem igaz az a felvetés, hogy szándékosan elnyomjuk az emberek hangját”.

A hét elején egyes felhasználók, akik a palesztinok vagy a gázai polgárok támogatásáról posztoltak, azzal vádolták a Metát, hogy elnyomja a tartalmukat.

A Meta a Hamászt „veszélyes szervezetként” jelöli meg, és tiltja a csoportot dicsőítő tartalmakat.

A Meta közölte, hogy kijavított egy hibát az Instagramon, amely miatt az újra közzétett tartalmak nem jelentek meg helyesen a felhasználó „story-jaiban”, amely 24 óra elteltével eltűnik.

„Ez a hiba a világ minden táján egyformán érintette a fiókokat – nem csak azokat, akik arról próbáltak posztolni, ami Izraelben és Gázában történik -, és semmi köze nem volt a tartalom témájához”

– mondta a Meta.

Gázai kórházi robbanás: Amerika szerint a Hamász hazudik, Izraelnek ad igazat

Az Egyesült Államok elfogadta Izrael verzióját a gázai al-Ahli kórháznál történt robbanás és tűz kapcsán.