Folytatódtak az izraeli megtorló csapások a Hámász terroristái ellen

Folytatódtak az izraeli légicsapások a Gázai-övezetben megbúvó terroristák ellen. Tegnap éjszaka az eddigi legsúlyosabb bevetéseket jelentették a harcok múlt heti kezdete óta.

Hírügynökségi jelentések szerint a bombázások Gázavárosban voltak a legintenzívebbek, ahol a bombák két kórház közelében lévő területeket találtak el, ahova szándékosan telepítették rakétakilövőiket a Hámász terroristái.

A legtöbb szakértő azon a véleményen van, hogy

Izrael szárazföldi invázióra készül az övezetben, ám ezelőtt amit lehet, precíziós légi csapások útján éri el.

Szintén fontos hír, hogy jelentések szerint ma reggel megnyílik a Gázából Egyiptomba vezető rafahi határátkelő. A határátkelő megnyitása lehetővé teszi a külföldi állampolgárok számára, hogy elhagyják Gázát, és humanitárius segélyek is beérkezhetnek.

Izrael az elmúlt napokban beleegyezett abba, hogy enyhíti az október 7-i mészárlások nyomán bevezetett ostromot az övezetben. Az átkelő megnyitását Antony Blinken amerikai külügyminiszter jelentette be pár nappal ezelőtt.

A CNN-nek adott interjújában Gilad Erdan, Izrael ENSZ-nagykövete reagált Joe Biden amerikai elnök figyelmeztetésére, miszerint a Hamász megsemmisítése után „nagy hiba” lenne Gáza megszállása.

Erdan azt mondta, hogy Izraelnek „nem áll érdekében” 2 millió palesztin felett uralkodni.

Erdan egyben köszönetet mond Bidennek, amiért megérti, hogy Izraelnek elengedhetetlen fontosságú a gázai terrorcsoport elpusztítása.

Gázai lakos: Elkobozzák a slusszkulcsokat, hogy akadályozzák az evakuálást!

A terroristák nem engedik távozni a civil lakosságot.