Zsidóznak és a Hamászt éltetik a berlini diákok, a tanárok tehetetlenek

A háború beférkőzött már a berlini iskolákba is.

Az Infostart közölt összefoglalót a németországi iskolákban uralkodó állapotokról német források alapján. Ugyan minden eszközzel fellép a német kormány a Hamász németországi támogatói és szimpatizánsai ellen, a háború a berlini iskolákba is betört: a diákok a Hamászt éltetik, antiszemita kijelentéseket tesznek, a tanárok pedig tanácstalanok.

Hozzáteszik: a Hamász izraeli terrortámadásai óta több németországi városban is palesztin terrorszervezetet támogató megmozdulásra került sor.

Nancy Faeser belügyminiszter szerint minden rendőri és hírszerzői eszközt be kell vetni a támogatók ellen, ami megoldhatatlannak tűnik: nemcsak Berlinben, hanem a többek között Stuttgartban és Dortmundban is az elmúlt napokban palesztinbarát demonstrációkat tartottak. A tervezett tüntetések szervezői a tiltásra reagálva azonnal rasszizmussal vádolták a hatóságokat, ami jelzi a helyzet feloldhatatlanságát.

Mint megtudjuk, a tanárok telefonon kérnek tanácsokat a helyi illetékesektől arról, miként kezeljék diákjaikat a Hamász és Izrael közötti háború kapcsán.

„Gázosítsd el a zsidót” – skandálták a palesztin tüntetők a Sydney-i Operaháznál

Zúgott a „b@sszák meg a zsidók” és a „b@ssza meg Izrael”. Videó is készült a véresszájú tömegről.

Mindez annak nyomán kezdődött, írják, hogy a hét elején egy 14 éves diák palesztin zászlóval jelent meg az egyik neuköllni iskolában.

A 61 éves tanára megtiltotta a politikai szimbólumok használatát, ám ekkor

egy másik, 15 éves diák rátámadt a tanárra, és bántalmazta őt.

Szakértők szerint az eset drámai módon bizonyítja, hogy a közel-keleti konfliktus miként befolyásolhatja a berlini iskolák mindennapjait. Egy antiszemitizmus elleni szervezet vezetője így fogalmazott: a Hamász Izrael ellen indított támadásai óta immár nincs egy nyugodt percük sem.

„A telefon állandóan cseng, szakadatlanul érkeznek az e-mailek, pedagógusok kérnek tanácsokat arra vonatkozóan, hogy milyen magatartást tanúsítsanak” – nyilatkozták.

A tanárok szerte Németországban sorozatosan számolnak be arról, hogy

tanulók a Hamászt éltetik, és antiszemita kijelentéseket tesznek, hangos viták, verekedések törnek ki.

Szakértők tartanak attól, hogy a konfliktus eszkalálódásával párhuzamosan a berlini iskolákban az erőszak is erősödni fog.

„Szabad Palesztinát” – egy londoni kóser éttermet sem kíméltek a palesztinok

Vandálok garázdálkodtak a Golders Green negyedben.