„Izrael az otthonom” – kiállt Izrael mellett a világhírű arab influenszer

Nuszeir Jasszin kijelentette, hogy a Hamász terrortámadás nyomán, amelyben több százan vesztették életüket Izraelben, most először izraelinek, másodsorban palesztinnak tekinti magát.

Jasszinnak, aki a „Nas Daily” videoblogjáról híres, több mint 21 millió követője van Facebook-oldalán.

Jasszin azt írta, hogy a hétvégi támadás megváltoztatta nemzeti identitásának látásmódját, és nem akar palesztin kormány alatt élni.

„Néha egy ilyen sokk kell ahhoz, hogy ilyen tisztán lássunk”

– mondta.

„Hosszú ideig küzdöttem az identitásommal” – tette hozzá. „Egy palesztin gyerek, aki Izraelben született. Mi a f@sz. Sok barátom a mai napig nem hajlandó kimondani az „Izrael” szót, és csak palesztinnak nevezi magát.”

„De 12 éves korom óta ennek nem volt értelme” – mondta. „Így úgy döntöttem, hogy összekeverem a kettőt, és „palesztin-izraeli” leszek.  Azt hittem, ez a kifejezés tükrözi, hogy ki vagyok. Palesztin először. Izraeli második.”

„A közelmúlt eseményei után azonban elkezdtem gondolkodni. És akkor a gondolataim haragba fordultak” – folytatta. „Rájöttem, hogy ha Izraelt ismét így „megszállják”, nem lennénk biztonságban. Egy Izraelt megszálló terrorista számára minden állampolgár célpont.”

Megjegyezte, hogy a terroristák által megölt emberek között van 40 arab, akit „más arabok öltek meg”.

„Nem akarok palesztin kormány alatt élni. Ami azt jelenti, hogy csak egy otthonom van, még ha nem is vagyok zsidó: Izrael”.

„Ez az az ország, amelynek továbbra is létezni akarok, hogy létezhessek” – írta Jasszin. „Palesztinának független államként is léteznie kell. És remélem, hogy az ország gyarapodni fog, kevésbé szélsőséges és virágzóbb lesz. Szeretem Palesztinát, és befektettem Palesztinába. De ez nem az én otthonom.”

Londontól Teheránig ujjongva ünnepelték az izraeliek lemészárlását

A palesztinok és támogatóik világszerte üdvözölték a vérengzés hírét.