Ramzan Kadirov békefenntartóként szállna be az Izrael elleni háborúba

Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetségese támogatásáról biztosította a palesztin népet.

Kadirov hétfőn a Telegram csatornáján írt bejegyzésében könyörgött a „nemzetközi közösséghez” a konfliktus békés megoldása érdekében, és kijelentette, hogy a Csecsen Köztársaság kész arra, hogy saját egységeit „békefenntartó erőként” biztosítsa, ha szükség lenne rájuk.

„Felhívást intézek a nemzetközi közösséghez, hogy legalább egyszer egyhangúlag hozzanak igazságos döntést a palesztinai helyzettel kapcsolatban”

– írta Kadirov. „A muszlim országok vezetőihez fordulok – hozzanak létre koalíciót, és szólítsák fel azokat, akiket barátoknak neveznek, Európát és az egész Nyugatot, hogy ne bombázzanak civileket a fegyveresek megsemmisítésének ürügyén.

„Támogatjuk Palesztinát”

– tette hozzá. „És ellenezzük ezt a háborút, amely más konfliktusokkal ellentétben valami nagyobbá eszkalálódhat.

„Én magam is jártam Izraelben. Békés küldöttségünk pedig első kézből tapasztalt nyílt provokációs kísérleteket” – folytatta Kadirov. „Ezért arra szólítok fel, hogy állítsák le mind a háborút, mind a helyzet mindenfajta eszkalációját.

Ha szükséges, egységeink készek békefenntartó erőként fellépni, hogy helyreállítsák a rendet és fellépjenek minden bajkeverővel szemben.”

Túszokat készül kivégezni a Hamász, élőben akarják közvetíteni

Az izraeli légicsapások leállítását követeli a terrorcsoport. Izraeli kormánytisztviselők is megszólaltak az ügyben.