Kiderült a nyilvánvaló: a gyilkos iráni rezsim áll Izrael megtámadása mögött

A Hamász és a Hezbollah vezetői is megerősítették, hogy Teherán adott zöld utat nekik Izrael megtámadására.

Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda segített megtervezni a Hamász Izrael elleni támadásait, és egy bejrúti találkozón adott zöld utat neki

– jelentette a The Wall Street Journal a Hamász és a Hezbollah terrorszervezetek vezető tagjaira hivatkozva.

Egy újságírókkal folytatott telefonbeszélgetésen vasárnap egy magas rangú, magát megnevezni nem engedő amerikai kormányzati tisztviselő ennek ellenére (!) azt mondta, hogy

„túl korai lenne megmondani, hogy Irán állam közvetlenül részt vett-e a támadásokban, vagy tervezte és támogatta azokat”.

„Nincs semmi, ami arra utalna, hogy Irán részt vett volna ebben a konkrét – most kibontakozó – ügyben. De ami Iránnak a Hamásznak nyújtott teljes körű támogatását illeti – és a Hamász nem létezne e nélkül a támogatás nélkül sok-sok éven és évtizeden keresztül. Ez nyilvánvalóan tény. És ezért továbbra is felelősségre vonjuk Iránt a terrorista csoportoknak nyújtott támogatásáért, legyen szó akár a Hamászról, akár a libanoni Hezbollahról” – tette hozzá.

Szintén vasárnap Antony Blinken amerikai külügyminiszter az NBC Meet the Press című műsorában Kristen Welkerrel közölte, hogy „ebben a pillanatban nincs semmi, ami azt mutatná, hogy Irán közvetlenül részt vett volna ebben a támadásban, annak megtervezésében vagy végrehajtásában”.

Blinken azt is elmondta George Stephanopoulosnak az ABC vasárnapi This Week című műsorában, hogy „még nem láttunk közvetlen bizonyítékot arra, hogy Irán állna e mögött a támadás mögött vagy részt vett volna benne”.

„Egy közvetlen iráni szerepvállalás új szintre emelné Teherán régóta tartó konfliktusát Izraellel, ami növelné a szélesebb körű konfliktus kockázatát a Közel-Keleten”

– értékelte a helyzetet a The Wall Street Journal, hozzátéve, hogy magas rangú izraeli biztonsági tisztviselők ígéretet tettek arra, hogy lecsapnak Irán vezetésére, ha Teheránt találják felelősnek az izraeliek megöléséért.

„Mindannyian sejtettük, de most már tudjuk, hogy igaz” – írta Shayndi Raice, az amerikai lap Közel-Keletért és Észak-Afrikáért felelős helyettes irodavezetője a hírről, hogy Irán segített a támadások megtervezésében.

Barbár háború Izrael ellen ­– hogyan történhetett ez meg?

Totális háború zajlik Izrael ellen, amelyen mindenütt ott vannak a Hamászt fizető, népirtó Iránnak az ujjlenyomatai. Vélemény.