Ortodox vs. Neológ?

Miről is van szó, amikor a zsidóság különböző irányzatainak zegzugaiban próbálunk eligazodni?

Vajon a lényegről gondolkodunk, amikor azt vizsgáljuk, kerülhet-e orgona a zsinagógába s rabbija lehet-e nő?

Dilemmák sora szegélyezi a vallásgyakorlás mikéntjét, melyek felbukkanása azonban sem térben, sem időben nem a véletlen szüleményei:

A hitéletünket meghatározó irányzatok jelentős világfolyamatok s a korszellem alakulásának hiteles történelmi lenyomatai, melyek felbecsülhetetlen tanulságokkal szolgálnak mindazok számára, akik indulatok helyett a tisztánlátásban keresnek fogódzót nyitókérdésünk megválaszolásához.

A Kövesd a rabbit podcast legújabb epizódja itt hallgatható meg:

Kövesd a rabbit podcast 35 – Ortodox vs. Neológ?

Miről is van szó, amikor a zsidóság különböző irányzatainak zegzugaiban próbálunk eligazodni? Vajon a lényegről gondolkodunk, amikor azt vizsgáljuk, kerülhet-e orgona a zsinagógába s rabbija lehet-e nő? Dilemmák sora szegélyezi a vallásgyakorlás mikéntjét, melyek felbukkanása azonban sem térben, sem időben nem a véletlen szüleményei: A hitéletünket meghatározó irányzatok jelentős világfolyamatok s a korszellem alakulásának hiteles történelmi lenyomatai, melyek felbecsülhetetlen tanulságokkal szolgálnak mindazok számára, akik indulatok helyett a tisztánlátásban keresnek fogódzót nyitókérdésünk megválaszolásához.

Köves Slomó: Ezért az ügyért érdemes kiverni a biztosítékot

Óriási jelentősége lesz annak, ha Magyarország az első EU-s országként költöztetheti nagykövetségét Jeruzsálembe – nyilatkozta az Indexnek az EMIH vezető rabbija.