Újabb titkosszolgálati ügynököt harapott meg Biden kutyája

Joe Biden amerikai elnök fiatalabbik kutyája, Commander megharapott egy újabb amerikai titkosszolgálati ügynököt a Fehér Házban hétfő este – jelentette a CNN.

A beszámoló szerint ez a 11. ismert harapásos incidens a kétéves németjuhásszal.

„Tegnap este 8 óra körül a Secret Service egyenruhás részlegének egyik rendőre kapcsolatba került a First Family (az elnöki család) háziállatával, és megharapta. A tisztet az orvosi személyzet látta el” – mondta Anthony Guglielmi, az Fehér Ház kommunikációs vezetője a CNN-nek adott nyilatkozatában.

A CNN tudósítása és az US Secret Service e-mailes levelezése szerint a Commander legalább 11 harapásos incidensben vett részt a Fehér Házban és az elnök otthonában Delaware államban, köztük egy 2022 novemberi incidensben, amikor egy tisztet kórházba szállítottak, miután a kutya a karját és a combját is erősen megharapta.

A Fehér Ház tisztviselői júliusban azt mondták, hogy Bidenék az incidenseket követően új kiképzési és pórázhasználati protokollokat dolgoztak ki a családi háziállat számára.

Commander 2021 decemberében érkezett a Fehér Házba.

Egy új közvélemény-kutatás szerint Trump utcahosszal vezet Biden előtt

A volt elnök iránti elfogultsággal nehezen vádolható ABC News és Washington Post közös felmérése szerint egyre csak nő Trump előnye,