Megint égő léggömböket küldenek Gázából izraeli erdőkre

Az izraeli tájvédelmi hatóság azt jelentette, hogy szerdán legalább két tűz ütött ki Izrael déli részén fekvő erdőkben a Gázából indított gyújtogatás következtében. Két napon belül ez a második gyújtogatási hullám.

Az izraeli tájvédelmi hatóság erdészek arról számoltak be, hogy szerda délután legalább két tűz ütött ki a Gázai övezet határán fekvő erdőkben gyújtogatás következtében. A helyszínre érkező tűzoltók megfékezték a tüzeket. Ezzel egy időben zavargások kezdődtek a Gázai övezet határkerítésénél, melyeket az izraeli biztonsági erők igyekeznek megfékezni.

Palesztin beszámolók szerint egyes randalírozók „gyújtóléggömböket lőttek ki” a Gázai övezet keleti részéből a határ menti települések felé.

Mint az elmúlt két hétben szinte minden nap, kedden is több tucatnyi palesztin fiatal randalírozott több helyen a Gázai övezet határának közelében.

Gyújtóléggömböket lőttek fel, és tűz ütött ki a Sáár HáNegev régióban.

A tűzoltószolgálat nyomozói megállapították, hogy a tüzet gyújtóléggömbök okozták. Délután az Eskol régióban gazdálkodók jelentették, hogy olyan léggömböket azonosítottak, amelyekhez robbanótölteteket erősítettek, és amelyek a levegőben felrobbantak.

Izraeli nő sebesült meg a 24 órán belüli harmadik palesztin terrorakcióban

Ezúttal egy négytagú család autójájra lőttek.