Október 18-án nyílt napot tart a Maimonidész!

Október 18-án szerdán reggel 8:00-tól nyílt napot tart a Maimonidész Angol-Magyar Kéttannyelvű Zsidó Gimnázium. Az iskola munkatársai szeretettel várják az érdeklődő szülőket, a 6. és 8. osztályos tanulókat, illetve mindenkit, aki betekintést szeretne kapni az iskola életébe – adta hírül a Zsido.com.

A nyílt napon több tanórán keresztül minden évfolyam óráiba betekintést nyerhetnek az érdeklődők, megismerhetik a gimnázium interaktív tanítási módszereit, az iskolai program szekuláris és judaisztika részét is. Ezek által ízelítőt kaphatnak abból, hogy milyen egy igazi maimonidészes nap.

„Fontosnak tartom a nyílt napot az idei tanévben is, ilyenkor van lehetőségünk személyesen is találkozni a szülőkkel és gyerekeikkel, így alkalmunk van mindent alaposan megmutatni az iskoláról. Egy nyílt napon nyolc különböző órába nyerhetnek betekintést az érdeklődők, illetve az első tanóra után én tartok egy 45 perces ismertetőt az iskola felépítéséről, struktúrájáról, céljairól, eredményeiről, sikereiről és a diákok továbbtanulási lehetőségeiről is szót ejtek.

A szülőkkel együtt a gyerekeket is várjuk, hiszen elengedhetetlen, hogy ők is érezzék, hogy milyen egy maimonidészes tanítási nap”

– mondta el Szilánk Zsuzsa, a gimnázium vezetője.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az [email protected] címen. További részletek a gimnáziumról és a nyílt napról a zsidogimnazium.hu oldalon találhatóak.

Az EMIH mindent megtesz, ha a zsidó fiatalok oktatásáról van szó

A zsido.com Szilánk Zsuzsával beszélgetett, aki emberfeletti módon dolgozik azon, hogy az általa vezetett intézményekben minden a gyerekekről és biztos jövőjükről szóljon.