Netanjahu Elon Musknak: Elvárom, hogy visszaszorítsa az online antiszemitizmust!

Kaliforniában találkozott az izraeli miniszterelnök a világhírű tech-mogullal.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök és felesége hétfőn találkozott Elon Muskkal a Tesla kaliforniai Fremontban található gyárában.

A találkozót követően az X vezérigazgatója és az izraeli miniszterelnök élőben folytatott megbeszélést a mesterséges intelligenciáról. „A technológia exponenciális ütemben fejlődik, és mindketten biztosítani akarjuk, hogy az emberiség javára fordítsuk” – jelentette ki Musk.

„Amikor olyan mesterséges intelligenciáról beszélünk, amely sokkal okosabb, mint bármelyik ember, el kell kezdeni feltenni a kérdést, hogy ki a főnök – az ember vagy a számítógép?”.

„Hihetetlen fordulóponthoz érkeztünk. A mesterséges intelligencia áldásai megszámlálhatatlanok – látjuk, hogy a robotizált egészségügy évtizedekkel meghosszabbítja az emberi életet, a precíziós mezőgazdaság elképzelhetetlen bőséget hoz, a közlekedési dugók megszűnnek -, de ugyanakkor látjuk az átkot is. Az átok lehet a demokrácia pusztulása, az elmék manipulálása és a kontrollálatlanul tomboló mesterséges intelligenciaháborúk.

Lehet, hogy már csak néhány évünk van arra, hogy alkalmazkodjunk ehhez a forradalomhoz – mit tegyünk?”

– csatlakozott Muskhoz Netanjahu.

Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו on Twitter: „LIVE: Speaking with @elonmusk about how we can harness the opportunities and mitigate the risks of AI for the good of civilization. https://t.co/XiAQwOXzcP / Twitter”

LIVE: Speaking with @elonmusk about how we can harness the opportunities and mitigate the risks of AI for the good of civilization. https://t.co/XiAQwOXzcP

Netanjahu miniszterelnök arra kérte a Tesla vezért, hogy találjon módot az X-en történő antiszemitizmus visszaszorítására.

„Tudom, hogy ön a szólásszabadság szószólója, és én is az vagyok. Ez a demokrácia egyik alapja.

Mégis remélem, hogy találsz módot az antiszemitizmus és az online gyűlöletbeszéd visszaszorítására, hiszen minden lehetséges módon elítéled azt”.

A találkozó során Musk megemlítette, hogy zsidó óvodába járt, és felajánlotta azt is, hogy elénekli Netanjahuval együtt az izraeli himnuszt.

Komoly bírálatot kaptak Elon Muskék az Auschwitzi Emlékmúzeumtól

A Twitter szerint szabadon lehet a zsidókat undorítónak és féregnek nevezni, illetve azt kívánni, hogy égjenek a pokolban.