Szorul a hurok: vádat emeltek az amerikai elnök fia ellen

Hunter Biden akár 10 évre is börtönbe kerülhet.

Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia ellen Delaware államban vádat emeltek illegális fegyverbirtoklással kapcsolatos bűncselekmények miatt. A vád szerint Hunter öt évvel ezelőtt vásárolt lőfegyvert, miközben aktívan drogozott.

A David Weiss, az igazságügyi minisztérium különleges jogtanácsosa által emelt vádak kétrendbeli lőfegyver-vásárlási nyomtatvány meghamisításáról és tiltott lőfegyver birtoklásról szólnak, amiért akár 10 évig terjedő börtönbüntetés is kiszabható.

Biden korábban azt állította, hogy akkoriban nem használt kábítószert, azonban ezt az állítását később hamisnak ismerte el.

Biden korábban olyan vádalkut kötött, amely megszünteti az ellene folyó összes büntetőeljárást. A vádalku Hunter adóügyi szabálysértéseire is kiterjedt, de mindez meghiúsult, miután egy szövetségi bíró megvizsgálta azt, és úgy ítélte meg, hogy nem teszi őt mentessé a további vádak alól, amelyek az ukrajnai, kínai és más országokban folytatott üzleti ügyletek során elkövetett esetleges bűncselekményekkel kapcsolatosak.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.