Mahmúd Abbász: Hitler az uzsora és a pénz miatt harcolt a zsidók ellen

Adolf Hitler „harcolt a zsidók ellen” azok „uzsorával és pénzzel való foglalkozása” miatt – ezt állította Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság vezetője egy augusztus 24-i beszédében a Közel-Keleti Médiakutató Intézet (MEMRI) szerint.

„Azt mondják, hogy Hitler azért ölte meg a zsidókat, mert zsidók voltak, és hogy Európa azért gyűlölte a zsidókat, mert zsidók voltak. Ez nem igaz” – mondta Abbász. Kijelentette, hogy az európaiak „társadalmi szerepük és nem vallásuk miatt” harcoltak a zsidók ellen.

A palesztin vezető megismételte az úgynevezett „khazár mítoszt” is, amellyel az évek során gyakran házalt, azt állítva, hogy az askenázi (európai) zsidók nem a bibliai izraelitáktól, hanem a török khazároktól származnak, akik felvették a zsidó vallást.

„Az igazság, amit tisztáznunk kell a világ előtt, hogy az európai zsidók nem szemiták. Semmi közük a szemitákhoz”

– mondta.

„Ez a palesztin vezetés igazi arca” – írta Gilad Erdan, Izrael ENSZ-nagykövete a nemrég elhangzott Abbász-beszédről. „Nem csoda, hogy alig néhány órával ezelőtt egy palesztin tinédzser terrorista bárddal támadott ártatlan izraeliekre Jeruzsálemben”.

„Ahogy Abbász a zsidókat okolja a holokausztért, úgy okolja a zsidókat a Közel-Kelet összes problémájáért is” – tette hozzá Erdan.

„Ez a fajta vezetés csak erőszakot szül” – jelentette ki az Amerikai Zsidó Bizottság Abbász beszédére reagálva.

„A régió békéje iránt elkötelezett világ vezetőinek abba kell hagyniuk, hogy Abbásznak szabad utat adjanak, és el kell ítélniük gyűlöletkeltő retorikáját.”

Abbász, akinek doktori disszertációja is tagadta a holokausztot, közismerten vádolja Izraelt, hogy „ötven holokauszttal is felérő bűnöket követ el a palesztinokkal szemben.”