Késeléses terrorista támadás Jeruzsálemben

17 éves palesztin bárddal követett el támadást a Jeruzsálem óvárosába vezető Jaffa-kapu közelében. A támadót rövid üldözés után letartóztatták, az áldozatokat kórházba szállították.

Két ember megsebesült, köztük egy súlyosan, egy terrorista támadásban Jeruzsálem óvárosának közelében szerda délután – közölte az izraeli rendőrség, amely szerint a feltételezett terrorista, egy 17 éves kelet-jeruzsálemi palesztin, egy bárddal hajtotta végre a támadást közvetlenül az óváros Jaffa-kapu bejárata előtt.

A támadót, aki a bárd eldobása után megpróbált elmenekülni a helyszínről, a rendőrök rövid üldözést követően letartóztatták.

A Mágen Dávid Ádom mentőszolgálat közölte, hogy egy 56 éves izraeli férfi súlyosan megsérült, miután a felsőtestén szúrták meg, egy 17 éves turista pedig könnyebben sérült meg, miután felületes szúrt sebet kapott a hasán. Egy másik, 50 év körüli nőt akut szorongás miatt kezeltek a mentősök.

עובדיה טובול | Ovadia Tobol on Twitter: „תיעוד הפיגוע בירושלים כפי שצולם ע”י אזרח pic.twitter.com/UjRvbQzZk2 / Twitter”

תיעוד הפיגוע בירושלים כפי שצולם ע”י אזרח pic.twitter.com/UjRvbQzZk2

A mentőszolgálat közölte, hogy a súlyosan sebesült férfit stabil állapotban szállították a jeruzsálemi Hádásszá kórházba.

Az utóbbi időben ismét megszapodtak a terrorista támadások hétfő este egy palesztin nő megpróbált leszúrni egy rendőrt az óvárosban. Múlt szerdán egy palesztin tinédzser megszúrt és közepesen megsebesített egy izraeli férfit egy jeruzsálemi kisvasútállomáson, mielőtt a rendőrség lelőtte.

Egy halottja van a Jeruzsálem mellett elkövetett gázolásos merényletnek

A palesztin terroristát egy másik ellenőrzőpontnál semlegesítették. Több sérült is van.