Annál az orvosnál szült, aki segített neki gyermekkorában legyőzni a rákot

Filmbe illő történet: egy ifjú anya, annál az orvosnál hozta világra gyermekét, aki annak idején, 11 éves korában segített neki legyőzni a rákbetegséget. Tizenöt évvel később, egy kockázatos terhességet követően jött világra Talia Bazak gyermeke, szintén Dr. Doron Cabiri segítségével a Hadassza Kórházban.

Kétéves korában Talia leukémiás lett, a kisgyermeket a Hadasszában kezelték és legyőzte a betegséget. 9 éves korában visszatért a betegség, ezúttal a rák ritka módon a petefészkeit és a csontvelőjét érintette. Megállapították, hogy valószínűleg csontvelő-átültetésre lesz szüksége ahhoz, hogy megmentsék az életét. 2008-ban országos akciót indítottak, hogy megfelelő csontvelődonort találjanak a számára. Az ország minden városában mintavételi állomások rendszerét hozták létre. Doron Cabiri, aki akkoriban fiatal medikus volt, egyike volt azoknak az önkénteseknek, akik segíteni akartak. Őt választották ki, hogy koordinálja az egyik toborzó állomást, ahová sokan jöttek el mintát adni. Ő maga is jelentkezett donornak.

Az átültetés megtörtént, a terápia sikerrel járt.

Tizennégy évvel később egy fiatal pár jelent meg Dr. Cabiri klinikáján. Ő azóta a Hadassza szülészeti-nőgyógyászati osztályának vezető orvosa lett. Talia és Asaf azután fordult a szakemberhez, hogy első gyermekük halva született és várható volt, hogy a következő terhessége is komplikált lesz.

A konzultáción az orvosnak említette korábbi betegségét, ekkor kezdett gyanakodni Dr. Cabiri, hogy ő az a lány, akiért annak idején összefogtak.

Nem árulta el rögtön, hogy ismeri őt, várt a szülésig, hogy ne terhelje ezzel érzelmileg.

Aztán, amikor minden kiderült, hatalmas öröm volt mindenki számára.

„Csodálatos volt megtudni, hogy ő is része volt annak az emberi láncnak, amely gyermekkoromban a megmentésemért dolgozott.

Ma családként hagyjuk el a kórházat, köszönjük Cabiri doktornak, valamint a csodálatos Hadassza-csapatnak és mindenkinek, aki segített az út során, és támogatott minket életünk legnagyobb pillanatáig”

– nyilatkozta Talia.

Izraeli orvosok visszavarrták egy 12 éves fiú fejét autóbalesete után

A rendkívüli műtétre azért került sor, mert a 12 éves Szulejmánt elütötte egy autó, és elszakadtak a koponyát a gerinc felső csigolyájával egybetartó szalagok.