Ronaldinho Izraelről: Szeretem az országot és szeretem az embereket

A brazil futballlegenda azt mondja, boldog, hogy visszatérhet Izraelbe.

A korábbi brazil futballsztár, Ronaldinho a jövő héten Izraelbe utazik két barátságos mérkőzésre az FC Barcelona egykori futballistáiból álló csapat tagjaként.

A Barcelona legendás játékosaiból álló alakulat szeptember 5-én a Maccabi Tel Aviv korábbi tagjai ellen játszik a tel-avivi Bloomfield Stadionban, majd két nappal később a Maccabi Haifa legendás játékosai ellen lép pályára a Sami Ofer Stadionban.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ismét Izraelbe jöhetek”

mondta a brazil sztár. „Szeretem az országot és szeretem az embereket.”

„Nagyszerű élményben lesz részünk, Izrael legnagyobb csapatainak legendái elleni mérkőzésekkel. Nagyszerű buli lesz csodálatos stadionokban, több tízezer szurkoló előtt” – tette hozzá.

Ronaldinho már nem először jár Izraelben.

A játékos a brazil Gremio csapatánál kezdte pályafutását, majd Európában a Paris Saint-Germain, a Barcelona és az AC Milan színeiben játszott.

A Barcelonával kétszer nyert Bajnokok Ligáját, a brazil válogatottal pedig 2002-ben világbajnokságot és Copa Américát. Egyszer elnyerte az aranylabdát, és kétszer az Év labdarúgója lett.

„Hidd el, szerencsét fog hozni ez a Dávid-csillag”

Közeli barátja volt Fenyő János, a Közel-Keleten kémkedett, legendás filmekben szerepelt. Interjú Hornyák Béla volt olimpiai válogatott labdarúgóval.