Izraeli okoskütyüt fejlesztettek a füvezéshez

Izraelben a jó ötletek gyakran a sábáti asztal mellett születnek, ugyanis rendszerint a péntek esték vacsoráit hosszú beszélgetések kísérik. Így nem meglepő, hogy Avi Cohen egy új kütyü ötletét a szüleivel folytatott péntek esti beszélgetésből merítette – írja az israel21c oldala.

A szerkezet lehetővé teszi a kannabiszhasználók számára a fogyasztás ellenőrzését és nyomon követését.

„A szüleim mindketten orvosok. Egy liberális családban nőttem fel, ahol minden sábáti vacsorán rengeteg témáról beszélgettünk, és az egyik ilyen az orvosi kannabiszról szólt” – emlékszik vissza Cohen.

„Apám a kannabiszt a bor világához hasonlította. A borfogyasztók rengeteg információhoz hozzáférhetnek, például arról, hogy hol és hogyan termett a szőlő, és mennyi ideig érlelték a bort. Azt mondta, hogy ez a kannabisz esetében is megtörténhet, amint legális termékké válik”.

Apja gondolatai arra késztették, hogy hasonlóképpen, magasabb szinten gondolkodjon a fűről.

„Szeretem látni, hogyan lehet a dolgokat jobban működtetni a fogyasztók számára”

– mondta a lapnak.

Az Észak-Amerikában 49 dollárért (17 ezer forint) debütáló eszköz egy kézi gyógynövénydarálót kombinál elektronikus mérleggel és okostelefon alkalmazással. A készülék segít a felhasználóknak a pontos mennyiségek kimérésében, és megtanulja a preferenciáikat, hogy az ideális mennyiséget tudja ajánlani egy adott kannabisztípusból.

„Ahogy a kannabisz egyre szélesebb körben elfogadottá és legálisabbá válik a világ különböző részein, elengedhetetlen, hogy megértsük a fogyasztás ellenőrzésének és a felvilágosultabb fogyasztásnak a fontosságát”

– folytatta Cohen.

Az amerikai piac – mind az orvosi, mind a rekreációs – keresi az ilyen termékeket – tette hozzá a fejlesztő.

Szabad a vásár: Izrael orvosi kannabisz exportőr lett

Nehézséget okoz, hogy nem könnyű ellenőrizni, hogy valóban egészségügyi célból rendeli valaki a terméket, vagy tudatmódosító szerként kívánja használni.