Vona Gábor visszatérhet a politikába?

A Magyar Nemzet információi szerint „nagy dobásra” készül a Jobbik egykori elnöke.

A Magyar Nemzet szerint Vona Gábor visszatérhet a nagypolitikába. Mint ismert, Jobbik egykori elnökéről a napokban derült ki, hogy távozik az ATV Öt című műsorából. Ezt követően a Media1 hétfőn bennfentes forrásokra hivatkozva arról adott hírt, hogy Vona „valami nagy dobásra készül”, ezért jelezte a csatorna részére, hogy a jövőben nem kíván a műsorban szerepelni.

A Magyar Nemzet szerint az egykori pártelnök szándékait jelezheti, hogy idén január 10-én, bejegyezte a bíróságon a II. Reformkor Egyesületet, amelynek

vélhetően az a célja, hogy szervezeti keretet adjon a politikai szerepvállalásnak.

Sőt, Vona Gábor maga is beszélt a közelmúltban a lehetséges visszatéréséről a nagypolitikába. Július 8-án írta meg az Index, hogy egy YouTube-podcastban fejtette ki álláspontját a kérdésről.

„Mondandóm és politikai ambícióm is van még.

Ám ahhoz, hogy visszatérjek a politikába, minden mondatomnak a helyén kell lennie a végén kérdőjelek nélkül, továbbá azt kell éreznem, hogy amit a politikában tudok tenni, hasznosabb, mint amit egy civil alapítványon keresztül.

Ha ezek nincsenek meg, ha úgy érzem, hogy a politika nem ad többet, és nem tudok hatékonyabban dolgozni benne, mint civilként, akkor nincs értelme” – fogalmazott a volt Jobbik-elnök, aki egy nagyszabású rendezvényt is szervez a II. Reformkor Alapítvánnyal szeptemberben a Kőbányai Művelődési Házban.

A Magyar Nemzet szerint a

a televíziós műsorból való távozás, az új egyesület létrehozása, valamint a lehetséges politikai szerepvállalásáról szóló nyilatkozat és a szeptemberi nagy rendezvény szervezése egyaránt azt erősíti, hogy Vona Gábor ismét politikai szereplőként léphet színre.

Vona Gábor cikinek találja korábbi önmagát

Sok mindent szégyell, de semmit nem bánt meg, egy rajongója öngyilkossága miatt azonban mind a mai napig furdalja a lelkiismeret Vona Gábort, aki a Blikk Volt egyszer egy politikus sorozatának legutóbbi vendége volt.