Izrael beutazási figyelmeztetést adott ki Svédországra

Az Izraeli Nemzetbiztonsági Tanács szerint fokozott aggodalomra ad okot a svéd terrorfenyegetettség, és arra kéri az izraelieket, hogy legyenek éberek, ha az észak-európai országba látogatnak.

Az izraeli Nemzetbiztonsági Tanács lehetséges terrortámadásokra figyelmeztetett Svédországban, miután az iszlámellenes aktivisták Korán-égetései felháborodást váltottak ki az egész muszlim világban.

A Tanács közölte, hogy „fokozott éberségre int a terrorfenyegetettséggel kapcsolatban”, hozzátéve, hogy a Dániában történt hasonló események szintén hatással lehetnek egy esetleges terrortámadás lehetőségére az országban.

„Svédországban a fenyegetettségi szintet az 5-ből 4-es szintre emelték, ami magas fenyegetettséget jelent”

– közölték.

Ennek megfelelően a Tanács közölte, hogy azt tanácsolja az izraeli állampolgároknak, hogy fokozott éberséget tanúsítsanak, amikor Svédországba látogatnak, és kerüljék a zsúfolt helyek (bevásárlóközpontok, piacok) és közintézmények látogatását. „Ajánlott a nyilvános helyeken (beleértve az éttermeket, szállodákat, bárokat stb.) a fokozott tudatosság fenntartása”.

A Korán elégetése a svéd alkotmány szólásszabadság-védelme alapján megengedett, de a muszlimok istenkáromlásnak tekintik szent könyvük meggyalázását.

Svéd tisztviselők többször elítélték ezeket a cselekményeket.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Terrortámadásokra készülnek Svédországban

A svéd biztonsági és hírszerző szolgálat megemelte a terrorkészültség szintjét.