Új kígyófajt neveztek el Harrison Fordról

Egy új kígyófajt neveztek el Harrison Fordról. A hüllőt, amit Peruban fedeztek fel, Tachymenoides harrisonfordinak nevezték el, tisztelegve a színész előtt – írja az Index.

A tudósok azt remélik, hogy az új kígyófaj elnevezése felhívja a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyekkel a hüllők és sok más vadon élő állatfaj világszerte szembesül.

A hüllőnek a Tachymenoides harrisonfordira nevet adták, hogy ezzel tisztelegjenek a színész környezetvédelemért végzett munkája és a Conservation International alelnökeként betöltött szerepe előtt.

Indy kígyófóbiája visszatérő geg volt az Indiana Jones-filmekben, maga Ford azonban szenvedélyesen rajong a természetvédelemért, és gyakran elmondta, mennyire szereti a kígyókat.

Nem ez az első eset, hogy egy újonnan felfedezett állatot a színészről neveztek el. 1993-ban egy új kaliforniai pókfajt neveztek el róla, egy évtizeddel később pedig egy hangyát.

Ezek a tudósok folyton rólam neveznek el állatokat, de mindig azokat, amelyek megrémítik a gyerekeket. Nem értem. A szabadidőmet hímzéssel töltöm, altatódalokat énekelek a bazsalikomnövényeimnek, hogy ne féljenek az éjszakától

– mondta Ford.

Mázel tov: Harrison Ford 80 éves

A sármos amerikai filmcsillag 1942-ben született Chicagóban egy német-ír származású apa és egy orosz zsidó származású anya gyermekeként.