Elkapták az antiszemita berlini gyújtogatót

A 63 éves gyanúsított beismerő vallomást tett az ügyészség szerint.

Három antiszemita és homofób hátterű gyújtogatás után a rendőrség letartóztatott egy férfit Berlinben. A 63 éves férfit kedden délután találták meg a Baumschulenweg negyedben lévő lakcímén, és letartóztatták – közölte szerdán a berlini főügyészség.

A bűncselekményeket letartóztatásakor beismerte.

A további nyomozás a tényállás tisztázása érdekében folytatódik.

Múlt szombaton a Berlin-Grunewaldban lévő „Gleis 17” holokauszt-emlékműhöz kapcsolódó könyvdobozt felgyújtották. Az utcai könyvtár a holokauszttal kapcsolatos könyveket tartalmazott. Emellett szombat reggel gyújtószerkezetet dobtak a nemzetiszocializmus alatt üldözött homoszexuálisok Tiergartenben lévő emlékművére.

Mindkét tetthelyen az elkövető antiszemita és homofób tartalmú üzeneteket hagyott hátra. A németországi leszbikus és meleg szövetség (LSVD) szerint többek között olyan bibliai verseket idéztek, amelyeket gyakran használnak fel a szexuális kisebbségek elleni agitációra.

Hétfő este egy Berlin-Neuköllnben működő leszbikus nők egyesületének helyiségeit is megrongálták. A rendőrség szerint a rendőrség szerint a megsemmisült kirakat mellett a mentőszolgálat a belső terekben égett és elszenesedett szórólapokat és brosúrákat is talált.

„Szaros zsidónak” nevezett egy csapat gyereket, őrizetbe vétel lett a vége

Az 57 éves német nő nem úszta meg szárazon a trágár sértéseket.