Trump: Nem támogatom a győztes jelöltet, ha az nem én leszek

Donald Trump volt elnök a héten egy interjúban azt mondta, hogy nem írja alá a Republikánus Párt ” győzzük le Bident” hűségnyilatkozatát, amely szerint a jelölteknek ki kell jelenteniük, hogy támogatni fogják a Republikánus Párt 2024-es elnökjelöltjét, ha részt akarnak venni a párt előválasztási vitáin.

„Más okból is problémám van a vitával: nem írnám alá a fogadalmat” – mondta Trump a héten egy interjúban. „Miért írnék alá egy fogadalmat? Olyan emberek vannak rajta, akiket nem fogadnék el”.

A Newsmax megjegyezte, hogy Trump nem pontosította, mely jelölteket nem támogatná soha, de az interjú során többször támadta Ron DeSantis floridai kormányzót, Chris Christie volt New Jersey-i kormányzót és Asa Hutchinson volt arkansasi kormányzót – tette hozzá a csatorna.

„Három-négy embert tudnék megnevezni, akit nem támogatnék elnöknek”

– mondta Trump a Newsman műsorvezetőjének, Eric Bollingnak. „Szóval pont itt van egy probléma. Van egy probléma.”

Trump a hónap elején a Breitbart Newsnak azt mondta, hogy még nem döntött arról, hogy részt vesz-e a vitán.

A Daily Wire megkereste a Republikánus Nemzeti Bizottságot (RNC), hogy megkérdezze, Trump részt vehet-e a vitákon, ha nem írja alá a fogadalmat, mire egy szóvivő válaszában Ronna McDaniel elnök asszony néhány héttel ezelőtti nyilatkozatára hivatkozott.

„Mindenkinek alá kell írnia a fogadalmat, ez mindenre vonatkozik, a szabályok nem változnak, nagyon határozottan állást foglaltunk erről”

– mondta McDaniel a CNN-nek Chris Wallace-nak.

A Daily Wire Christie megjegyzéseiről is kérdezte, aki azt sugallta, hogy aláírja a fogadalmat, de lehet, hogy később, az aláírás után nem tartja be azt.

„Amerika ma nem demokráciát, hanem limuzin-liberalizmust exportál”

Josh Hammer, konzervatív kommentátor a Neokohnnak adott interjújában beszélt Trump és DeSantis esélyeiről, a demokrata párt tagjainak látens antiszemitizmusáról és a woke exportól.