Jól van a drámai módon megmentett szíriai földrengést túlélő kisbaba (videó)

Az a kislány, aki a hat hónappal ezelőtti, Törökországot és Szíriát sújtó halálos földrengés következtében lerombolt családi ház romjai alatt született, jó egészségnek örvend, szereti örökbefogadó családját, és még az idegeneknek is szívesen mosolyog – számolt be az AP.

A sötét hajú kisbaba, Afraa 10 órát élt túl a romok alatt, miután a február 6-i földrengés halálra zúzta szüleit és négy testvérét az észak-szíriai Dzsinderisz városában. Amikor megtalálták, köldökzsinórja még mindig az édesanyjához volt kötve.

Története akkoriban megragadta a világot, és az emberek mindenhonnan felajánlották, hogy örökbe fogadják.

A kisbaba megtalálása:

Baby born in earthquake rubble in Syria

A baby girl whose mother appears to have given birth to her while buried underneath rubble was rescued in Syria.

Miután napokat töltött egy észak-szíriai kórházban, Afraát kiengedték, és átadták apai nagynénjének és férjének, akik örökbe fogadták és öt lányukkal és két fiukkal együtt nevelik. Afraát napokkal azután adták át nagynénje családjának, hogy DNS-vizsgálatot végeztek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a lány és nagynénje biológiai rokonságban állnak-e egymással – mondta el örökbefogadó apja, Khalil al-Sawadi.

Syria quake rescue baby now with loving family

A baby girl who was born under the rubble of her family home destroyed by the deadly earthquake that hit Turkey and Syria six months ago is in good health, loves her adopted family and smiles even to strangers. You can license this story through AP Archive: http://www.aparchive.com/metadata/youtube/00ddafd3ea87478dae2fcaaf500e0570

Al-Sawadi elmondta, hogy a napot egy általa bérelt lakásban tölti, de esténként a család egy sátortelepre megy éjszakázni, mivel a gyermekei még mindig traumát okoznak a földrengés miatt, amely több mint 50 000 ember halálát okozta Dél-Törökországban és Észak-Szíriában.

Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala szerint Északnyugat-Szíriában több mint 4500 halálos áldozatot és 10 400 sérültet jelentettek a földrengések miatt. Becslése szerint a sérültek 43 százaléka nő és lány, míg a sérültek 20 százaléka öt és 14 év közötti gyermek.

A magyar és izraeli mentőcsapat mentette ki a legtöbb túlélőt Törökországban

A törökök után.