Holokauszt múzeum kerül a fiatalok körében népszerű játékba

Holokausztmúzeumot építettek a Fortnite-ban, amely a tervek szerint a következő hetekben már látogatható is lesz – írja a Gamerant.

Az elmúlt években a Fortnite vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb (több mint 400 millió felhasználója van) játékká vált az fiatalok körében.

Luc Bernard nemrég megkapta az Epic Games engedélyét arra, hogy a Fortnite-ban közzétegye az általa kigondolt holokausztmúzeumot. Bernard felhívta rá a figyelmet, hogy az amerikaiak 80%-a nem járt még holokausztmúzeumban, és úgy véli, hogy a legjobb módszer, ha az ott elhelyezett információk a digitális világban is megjelennek.

A múzeum egyelőre nem nyilvános, de Bernard reméli, hogy hamarosan mindenki számára látogatható lesz.

Néhányan arról kérdezték Bernardot, hogyan van-e helye egy holokausztmúzeumnak a játékban, tekintve, hogy a Fortniteban a játékosoknak különböző fegyverekkel kell lelőniük az ellenfeleiket.

Bernard elmondta, hogy a rombolás és a fegyverek mind le vannak tiltva a holokausztmúzeumban, sőt szerinte a virtuális múzeum még „védettebb”, mint a valós életbeli emlékhelyek, ahol az emberek köztudottan szeretnek szelfizni.

Bernard egyébként az év elején adta ki az ingyenes The Light in the Darkness című játékot, amelyben a játékosok egy lengyel zsidó család bőrébe bújnak, akik a holokauszt elől próbálnak elmenekülni Franciaországban.

Így ferdítenek a német tankönyvek Izraelről

A Berlinben és Brandenburg tartományban használatos tankönyvekről derült most ki, hogy történelmi tényeket hagytak ki belőlük.