Obama-párti, baloldali bíró fog dönteni Trump jan 6-ai ügyében

Tanya Chutkan bírónő, akit kedden neveztek ki Donald Trump volt elnök perének lefolytatására, mert állítólag megpróbálta megdönteni a 2020-as választásokat, a jelentések szerint több ezer dollárt adományozott Barack Obama kampányának.

A Washington Examiner beszámolója szerint Chutkant Obama elnök 2014-ben nevezte ki az amerikai kerületi bíróságra, miután a 2008-as és 2012-es választások között mintegy 4300 dollárt adományozott az ő kampányának és győzelmi alapjának.

Ted Cruz szenátor a „The Verdict with Ted Cruz” című podcastjában megjegyezte, hogy Chutkan „még a washingtoni kerületi bíróságok mércéjével mérve is szélsőbalos hírében áll”. Rámutatott, arra hogy a 2021. január 6-i, a választási eredmények miatt feldühödött Trump-támogatók által a fővárosban kirobbantott zavargásokkal kapcsolatos ügyeket is ő vitte.

A legalább 38 január 6-i ügyben, amelyet Chutkan tárgyalt, mindegyik ügy elítéléssel zárult, és 19 esetben a büntetése megegyezett az igazságügyi minisztérium ajánlásával, vagy azt meghaladta. Négy esetben börtönbüntetést szabott ki, amikor a minisztérium nem ajánlott börtönbüntetést.

Cruz azt mondta: „Tehát a bíró személyét illetően egy olyan bíróra számíthatunk, aki könyörtelenül ellenséges lesz Donald Trumppal szemben, aki a Biden [Igazságügyi Minisztérium] előtt fog meghunyászkodni.”

Trump volt elnök ellen kedden emelt vádat Jack Smith különleges ügyész négy vádpontban, amelyek a 2020-as választások utáni időszakra és január 6-ra vonatkoznak. Az Egyesült Államok megtévesztésére irányuló összeesküvéssel, hivatalos eljárás akadályozására irányuló összeesküvéssel; obstrukcióval, valamint a szavazati jog és a szavazatszámlálás elleni összeesküvéssel vádolták.

Műsorában Cruz azt mondta, hogy „kivételesen nagy” az esélye annak, hogy Trumpot elítélik, ha a tárgyalásra Washingtonban kerül sor, mert ott „nem Donald Trump támogatói” vannak. „

Célegyenesben az „elkapni Trumpot bármi áron” program

„A amerikai bürokrácia Trump elleni háborújának következményei amerikaiak millióit tették harcosokká egy olyan konfliktusban, amelyet a Demokrata Párt főnökei indítottak.’