Hatalmas siker Christopher Nolan Oppenheimer filmje

Az Oppenheimer megdöntötte a várakozásokat, és Christopher Nolan rendező minden idők egyik legjobb nyitó kasszasikerét hozta – és a kritikusok is imádják a filmet, így az eddigi egyik legelismertebb és kereskedelmileg legsikeresebb alkotása lett – írja a Forbes. 

Christopher Nolan a nagy hatású, nagy bevételt hozó blockbustereiről ismert: Az IMDBPro adatai szerint minden idők kereskedelmileg legsikeresebb rendezői között van, olyan nagyágyúk mögött, mint James Cameron és Steven Spielberg, és olyan ikonikus rendezők előtt, mint J. J. Abrams és Tim Burton.

Az Oppenheimer nyitóhétvégéjére vonatkozó korai előrejelzések 40 és 50 millió dollár közötti összegről szóltak, ami Nolan nyitóhétvégi rangsorának közepére helyezte volna a filmet – de az amerikai eladások tekintetében Oppenheimer éppen megduplázta ezeket az előrejelzéseket, így a filmográfiájában a harmadik helyet foglalja el.

A sztárfellépőkkel teletűzdelt Oppenheimer július 21-én került a mozikba, a főbb szerepekben Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Josh Hartnett, Casey Affleck, Rami Malek és Kenneth Branagh.

A háromórás dráma J. Robert Oppenheimert, az atombombát kifejlesztő Manhattan Project egyik vezetőjét követi nyomon.

Az Oppenheimer kasszasikeréhez hozzájárult a Barbie-val való barátságos versengés, amely egy másik nagy kasszasiker.

Az Oppenheimer Magyarországon is nagy sikert aratott egyetlen hét alatt 156850 ember váltott rá jegyet.

Oppenheimer – új, magyar nyelvű előzetes

Országis bemutató 2023. július 20. A Christopher Nolan által írt és rendezett Oppenheimer egy IMAX-re forgatott nagyszabású thriller. Berepíti a nézőt abba az izgalmas paradoxonba, amit az a rejtélyes férfi élt át, aki megkockáztatta, hogy elpusztítja a világot, azért, hogy megmentse azt. A főszereplők Cillian Murphy mint J.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Aki megtervezte a modern világot: miért nem ismertebb Neumann János?

A mai napig szinte minden számítógép, az asztali számítógépektől az okostelefonokig, Neumann tervén alapul.