A béke hangjai: zsidó imadallal szólít fel a békére a Kijevi Kamarazenekar

A Kijevi Kamarazenekar, amely az ukrajnai háború kezdetén Zelenszkij elnök külön engedélyével Olaszországban talált menedéket, most zsidó imával szólít fel a békére, mind Ukrajnában, mind Koreában.

Jövő kedden koreai idő szerint 9:00-kor az Észak- és Dél-Korea közötti demilitarizált övezetben fog felcsendülni az izraeli Baruch Berliner és Nahum Slutsker, valamint az ukrán Szergej Krutsenko által komponált és a kijevi zenekar által előadott „El Maleh Rachamim” nevű imadal, amelynek az alapját egy hagyományos, az elhunytakért mondott zsidó ima adja.

A dal egyébként az Alex Anszkij főszereplésével nemrég bemutatott „Cím a falon” című filmben is szerepel, amely az 1941 szeptemberének végén történt ukrajnai Babij Jarban történt mészárlás történetét meséli el.

A dal meghallgatható itt:

El Maleh Rachamim | Baruch Berliner

Baruch Berliner’s international Project Proud to Present www.berlinersgenesis.com „El Maleh Rachamim” (Oh My Merciful Lord) from the soundtrack of „The Address on The Wall” Music by Serge Krutsenko Baruch Berliner Nachum Slutzker Translated to English Valeria Demianenko Performed by Baruch Berliner Cello Iurii Pogoretskyi Produced by Serge Krutsenko Nachum Slutzker

A filmet sikerrel vetítették spanyolországi, magyarországi, amerikai, németországi, ciprusi és angliai fesztiválokon, és hamarosan Izraelben is bemutatják.

A dalt követően Berlini műveit fogják előadni Dél-Korea legnagyobb komolyzenei fesztiválján.

Tfilint rakott a világhírű filozófus

„Nem tudom, hogy mikor raktam utoljára tfilint, de mostantól megteszem, és tfilinben fogok imádkozni a zsidó közösség és Ukrajna békéjéért” – mondta.