Biztosan nem férfi lesz Olaszország legszebb nője

A Miss Olaszország szépségverseny védnöke szerint a versenyzőknek „születésüktől fogva nőnek kell lenniük”.

„Az utóbbi időben a szépségversenyek olyan stratégiákkal is megpróbáltak a hírekbe kerülni, amelyek szerintem egy kicsit abszurdak”

– mondta a Miss Olaszország hivatalos védnöke, Patrizia Mirigliani.

„Amióta megszületett, a verseny előírta a szabályzatában azt a pontosítást, miszerint születésétől fogva nőnek kell lennie a versenyzőknek. Valószínűleg azért, mert már akkor is előre látták, hogy a szépség átalakulhat, vagy hogy a nők átalakulhatnak, vagy hogy a férfiak nőkké válhatnak” – tette hozzá Mirigliani.

Mirigliani megjegyzései nem sokkal azután hangzottak el, hogy a Miss Hollandia versenyen megkoronázták az első transznemű nőt, Rikkie Valerie Kollét, így képviselhet majd hazáját a 2023-as Miss Universe versenyen.

Mirigliani azt mondta, hogy bár örül annak, hogy a Miss Hollandia versenyen transznemű nők is részt vettek, ugyanakkor

az olaszországi verseny szabályai nem fognak változni.

2012-ben jelentették be a Miss Universe versenyen, hogy megváltoztatják a szabályokat, hogy a transznemű nők is indulhassanak.

„Hosszú múltra tekint vissza a nők egyenlőségének támogatása, és ezt nagyon komolyan vettük” – mondta akkor Paula Shugart, a Miss Universe verseny elnöke.

A 2018-as Miss Universen először indult transznemű nő Angela Ponce személyében, aki korábban a Miss Spanyolország versenyt nyerte meg.

Több mint 70 év után megszűnik a Miss Izrael szépségverseny

Véget ér az 1950-óta minden évben megrendezett verseny. Több egykori szépségkirálynő szerint jó döntés született.