Ikonikus műemlék épület alakul mecsetté Londonban

A néhány hónapon belül elkészülő Piccadilly Prayer Space háromszintes lesz, és körülbelül 390 fő befogadására lesz alkalmas. A projekt helyszínéül a történelmi Trocadero épületét választották, amelyet már 1896-ban különböző szórakozási célokra használtak.

Egy használaton kívüli londoni nevezetességből hamarosan mecset válhat, miután megkapta a végső jóváhagyást a helyi hatóságoktól

– jelentette a brit média a hétvégén.

A malawi születésű Asif Aziz, ismert üzletember iszlám imaházzá kívánja alakítani a London belvárosában található The Trocaderót, felbőszítve ezzel a muszlimellenes köröket és jobboldali csoportokat.

Az épület a City of Westminsterben, a főváros szórakoztató negyedében található, a környéken számos alkoholt kínáló bár és klub, valamint meleg szórakozóhely és sztriptízbár is üzemel – mindezeket a legtöbb muszlim iszlám ellenesnek tartja.

A Westminsteri Tanács szóvivője megerősítette a The Mail on Sunday-nek, hogy „a tanács tervezési bizottsága 2023 májusában jóváhagyta az Aziz Alapítvány tervezési kérelmét a londoni Trocadero egy részének átalakítására”.

Betiltották Izrael bojkottját a britek

A döntés értelmében állami szervek és önkormányzatok nem vehetnek részt a zsidó állammal szembeni gazdasági és egyéb bojkottakciókban.