Leállították az egyik leghíresebb izraeli hadifogolyról készülő sorozatot

A fogságba esett Ron Arad családja kérte, hogy ne kerüljön adásba a tervezett műsor.

A Ynet szerint a családja kérésére leállították azt a kezdeti stádiumban lévő televíziós sorozatot, amely az IDF hadifogoly Ron Aradról szólt volna.

A sorozat az oknyomozó és írói munka fázisában volt, amikor a család tagjai felvették a kapcsolatot a producerekkel, és arra kérték őket, hogy ne folytassák a munkát. A producerek beleegyeztek a kérésbe.

Ron Arad az egyik leghíresebb izraeli hadifogoly volt, akit 1988-ban öltek meg a Hezbollah harcosai, amikor megpróbált megszökni fogvatartói elől.

Arad 1978-ban kezdte meg katonai szolgálatát az Izraeli Védelmi Erőknél, és 1979-ben navigátorként végezte el az IAF repülőtanfolyamát. 1986. október 16-án Arad és Yishai Aviram pilóta a Dél-Libanonban PFSZ célpontokat támadtak, amikor a F-4 Phantom II-es gépük által ledobott egyik bomba idő előtt felrobbant, kárt okozva a repülőgépben, és a személyzet mindkét tagját katapultálásra kényszerítve. Aviramot néhány órával később egy izraeli Bell AH-1 Cobra megtalálta, és a helikopterbe kapaszkodva megmenekült, Aradot azonban a libanoni síita milícia, az Amal elfogta.

2011-ben nyilvánosságra hozták azokat a leveleket, amelyeket családtagjainak írt, miközben Libanonban tartották fogva. „És most a legdrágábbjaimnak, Tami és Yuval – megpróbállak elfelejteni titeket, mert minden emlék fojtogatja a torkomat, de tudjátok, hogy szeretlek benneteket, és valószínűleg ti lesztek az egyetlen ok, ami megakadályozza, hogy a legrosszabbra gondoljak” – írta egy 1986. november 1-jén kelt levélben.

„A következőket ígérem: újra visszajövök. Egy év múlva? Két év? Soha és soha többé nem hagylak el. Olyan meleg, szeretetteljes és jó otthonunk lesz, amilyen még soha nem volt”.

A Fauda készítőinek új sorozata egy megtörtént, izgalmas kémtörténeten alapszik

A világ egyik legveszélyesebb, de kevéssé ismert terroristájának a likvidálásának a történetét meséli el az új sorozat.