Gallant: Több tucat terrortámadási kísérletet hiúsítottak meg

Joáv Gallant védelmi miniszter csütörtökön Bakuban, Azerbajdzsán fővárosában tett látogatása során utalt az iráni nukleáris fegyverek elleni harcra és Irán kísérletére, hogy katonailag megvesse a lábát a Közel-Keleten – írja az Ujkelet.live

,,Irán áll a biztonsági szervezetek prioritásainak középpontjában” – mondta Gallant.

A védelmi miniszter elárulta, hogy Irán az elmúlt években példátlan léptékű hadműveleteket hajtott végre, izraelieket és zsidókat véve célba szerte a világon.

,,Több mint 50 terrortámadásról beszélünk az elmúlt években. Többségük már elérte a végrehajtási szintet, és az utolsó pillanatban hiúsították meg”.

,,Köszönhetően a biztonsági szervezeteinknek, a számos országgal való szoros együttműködésünknek, és annak megértésének, hogy Irán globális fenyegetést jelent – meghiúsítottuk ezeket kísérleteket, és emberéleteket mentettünk meg” – hangsúlyozta Gallant védelmi miniszter.

„Ez a harc nem áll meg. Ez egy harc a sokkal fontosabb felé vezető úton, hogy megakadályozzuk, hogy nukleáris fegyverek kerüljenek Irán felelőtlen és veszélyes kezébe.”

A védelmi minisztérium szerdai közleménye szerint Gallant látogatásának célja a stratégiai kapcsolatok megerősítése a „diplomácia, a biztonság és a technológia területén”.

Gallant két nappal azután érkezett, hogy Baku bejelentette egy 23 éves afgán állampolgár letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy terrortámadást tervezett Izrael nagykövetsége ellen.

Bemondta a védelmi miniszter: Iránnak több atombombához elegendő uránja van

„Irán nem elégszik meg egyetlen atombombával” – figyelmeztetett Joáv Gallant.