Kocsis Máté Jámbor Andrásnak: Az erőszak erőszakot szül

„Az erőszak erőszakot szül – válasz Jámbor András mai provokációjára” címmel tett közzé Facebook-bejegyzést a Fidesz politikusa.

„András! Rossz dolog, hogy megfenyegettek, sok politikus ismeri az érzést, átéltünk már ilyesmit. Továbbmegyek: ami veled történt, bűncselekmény, és elvárjuk a hatóságoktól, hogy derítsék fel az elkövetők kilétét.

A fenyegetés, az erőszak nem lehet a közéleti viták része, eszköze”

– írta Kocsis.

„András! Valójában min csodálkozol? A te hazai és külföldi elvtársaid, radikális szélsőbaloldaliak magyar embereket vertek félholtra Budapest utcáin. Igen, te importáltad hosszú idő után a magyar politikába az erőszakot. Meg a bolsevik-kommunista meggyőződésed. Az osztrák sajtó már azt is feltárta, hol volt Ausztriában a fészke annak a radikális antifa csoportnak, melynek mozgalmad tagjai is aktív résztvevői voltak. A tavaszi szélsőbaloldali vérengzések után azt is tudta minden józanul gondolkodó ember, hogy ebből baj lesz.

Ugyanis az erőszak erőszakot szül. Aki az erőszak eszközéhez nyúl, az maga is könnyen az áldozatává válik. Sokan megmondták előre, így is lett, és ez rossz irány”

– magyarázta a Fidesz politikusa.

„A teljesség igénye nélkül: ti voltatok azok, akik erőszakkal eltorlaszoltatok vállalkozásokat, erőszakkal közhivatalokat foglaltok el (munkaidőben), a te barátaid fenyegették lámpavasra akasztással a jobboldali embereket, és fantáziáltak arról, hogy vérnek kellene folynia Budapest utcáin. Akkor hallgattál és csak vigyorogtál. Tetszett neked.

Most pedig megszeppentél, mert valaki veled csinálja, téged fenyegetnek. Elárulom neked, mindkét eset bűn”

– írta Kocsis, aki szerint az ellenzéki politikus nem csak áldozata az erőszaknak, hanem elkövetője és importőre is.

A Fidesz frakcióvezetőjének teljes bejegyzése itt olvasható.

Halálos fenyegetést kapott Jámbor András, a Párbeszéd-Zöldek képviselője

Az antiszemita levelet kézzel írták egy „Üzenet Simon Peresznek, Izrael elnökének” feliratú levélpapírra.