Zelenszkij reagált arra, hogy Trump egy nap alatt véget vetne a háborúnak

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök visszavágott Donald Trump volt elnök azon állításainak, miszerint 24 óra alatt véget tudna vetni Oroszország ukrajnai háborújának, mondván, hogy a volt elnöknek már volt 24 órája erre.

Zelenszkij megjegyzései, amelyeket már korábban is tett, arra az időszakra vonatkoztak, amikor Trump hivatalban volt, és Oroszország megszállta a Krímet és Kelet-Ukrajna egyes részeit.

Az ABC News műsorvezetőjének, Martha Raddatznak adott interjújában

Zelenszkij elmondta, hogy álláspontja 16 hónappal a háború után sem változott – nem fog területet átengedni az oroszoknak.

Az ABC News lejátszott egy klipet, amelyben Trump azt mondta a kampánykörúton: „Ha én leszek az elnök, ezt a háborút egy nap, 24 óra alatt le fogom rendezni”.

Zelensky erre így reagált: „Nekem úgy tűnik, hogy az egyetlen vágya, hogy véget vessen a háborúnak, gyönyörű”.

„De ennek a vágynak némi valós tapasztalaton kellene alapulnia” – folytatta.

„Nos, úgy tűnik, Donald Trumpnak egyszer már volt ilyen 24 órája. Háborúban voltunk, nem teljes körű háborúban, de háborúban voltunk, és ahogy feltételezem, ez az idő a rendelkezésére állt, de bizonyára más prioritásai is voltak” – mondta.

„Ha arról beszélünk, hogy a háborút Ukrajna kárára fejezzük be, más szóval, hogy mi adjuk fel a területeinket, nos, azt hiszem, ilyen módon Biden akár öt perc alatt is véget vethetett volna a háborúnak, de mi nem egyeztünk volna bele” – folytatta.

Zelenszkij bírálta más amerikai tisztségviselőket, amiért jelezték, hogy az Egyesült Államoknak csökkentenie kellene az ukrajnai háború finanszírozását, és ezt „veszélyesnek” nevezte.

„Fontos számunkra, hogy megőrizzük ezt a kétpárti támogatást Ukrajnának” – mondta. „Megértjük, hogy egyes aktuális amerikai politikusok részéről veszélyes jelzések érkeznek az Ukrajnának nyújtott támogatás csökkentésével kapcsolatban, vagy esetleg alternatív elképzelések is léteznek, és ez veszélyes számunkra”.

(The Daily Wire)

Ukrajna veszélyes szerencsejátéka: Amerikára tettek

„Egy ütközőállam egy olyan távoli hatalomra tette fel a jövőjét, amely egyszerűen csak eszközként tekintett rá, hogy bosszantsa erős szomszédját”.