Ismét lelőtt egy izraelit egy palesztin terrorista

A Náblusztól (Sikem) nyugatra fekvő Kedumim közelében elkövetett támadás egy nappal azután történt, hogy az izraeli hadsereg befejezte nagyszabású hadműveletét Dzseninben.

Egy izraeli férfit lőtt agyon egy palesztin fegyveres a ciszjordániai Kedumim település közelében csütörtök délután – közölte a hadsereg és a mentők.

A Magen David Adom mentőszolgálat közölte, hogy az áldozatot az újraélesztési erőfeszítéseket követően a helyszínen halottnak nyilvánították.

Az Izraeli Védelmi Erők közölték, hogy a biztonsági erők ellenőrzés céljából megállítottak egy autót, amikor annak utasa rájuk lőtt és elmenekült.

Az erők ezután üldözőbe vették a támadót, és „semlegesítették”. A Kedumim közelében lévő helyszínen tartózkodó orvosok azt mondták, hogy a fegyveres meghalt.

Több tucat izraeli katona kereste a többi lehetséges gyanúsítottat. A hadsereg belügyi parancsnoksága rövid időre elrendelte, hogy Kedumim lakói maradjanak otthonukban, és zárják be az ajtókat és ablakokat.

Az elmúlt évben palesztin fegyveresek többször is célba vették a katonai állásokat, a ciszjordániai biztonsági határzár mentén tevékenykedő csapatokat, izraeli településeket és az utakon közlekedő civileket.

Szerdán palesztin fegyveresek egy elhaladó járműből tüzet nyitottak egy rendőrségi járőrkocsira és egy közeli üzletre egy Nábluszhoz közeli apró szamaritánus közösségben, sérülést nem okozva.

https://twitter.com/manniefabian/status/1676936766631100419

Gázolásos merénylet Tel Avivban

Az elkövető felhajtott a járdára és a kerékpársávba, ahol előbb elgázolta az ott tartózkodókat, majd autójából kiszállva késsel támadt rájuk.