Miközben Franciaország lángolt, Macron Elton John koncertre ment

Emmanuel Macron francia elnök visszatetszéssel szembesült, amiért csütörtök este részt vett egy Elton John-koncerten, miközben Párizsban és az ország többi részén erőszakos tüntetések zajlottak.

A Macronról készült videón látható, amint Elton John „Saturday Night’s Alright For Fighting” című dalára táncol.

Thierry Mariani, a Nemzeti Összefogás Párt ellenzéki minisztere szerint Macron részvétele „teljesen felelőtlen” volt, és rámutatott, hogy miközben

„Franciaország lángokban állt, Macron inkább Elton Johnnak tapsolt” – írja a Fox News.

Spriter Team on Twitter: „As protesters burn French cities, Macron lights up at Elton John concert in ParisThe President of France in these shots is in a great mood, he enjoys music with his wife and dances a little. pic.twitter.com/v1CSKI7WB8 / Twitter”

As protesters burn French cities, Macron lights up at Elton John concert in ParisThe President of France in these shots is in a great mood, he enjoys music with his wife and dances a little. pic.twitter.com/v1CSKI7WB8

Mariani még a Prédikátor könyvét is idézte az a Héber Biblilából: „Jaj neked, ó, föld, amikor királyod gyermek” – számolt be az Independent.

Elton John férje, David Furnish egy fotót posztolt az Instagramra, amelyen ketten vannak Macronnal, de a posztot azóta törölték. A kommentelők „rossz időzítésként” támadták a posztot.

A koncertre csütörtök este került sor, a tüntetések kedden kezdődtek. 45 ezer rendőr vonult ki Franciaország utcáira a zavargások leküzdésére.

Egy zsidó képviselő szerint „intifáda” tört ki Franciaország szívében

Meyer Habib szerint egyes területeken „évek óta zavartalanul növekszik a Franciaország, a fehérek és a zsidók elleni gyűlölet”