„Az AfD németországi térnyerése jó a zsidóknak és Izraelnek”

A német jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) nevű párt először szerzett abszolút többséget a helyhatósági választásokon. A kormány által finanszírozott Német Zsidó Tanács megdöbbent. Pedig  az AfD a legizraelpártibb párt Németországban — írja véleménycikkében Joachim Kuhs európai parlamenti képviselő , az Európai Parlament AfD-frakciójának elnöke.

A világ minden tájáról felháborodás fogadta egy Robert Sesselmann nevű ügyvéd megválasztását a kelet-németországi Sonnebergben, Türingia erdőkkel borított tartományában a tartományi biztosi tisztségbe. A reakciók ismerősnek tűnhetnek az izraeli választók számára, akik a konzervatív kormányt támogató Netanjahu Itamar Ben-Gvirt választotta meg belbiztonsági miniszternek.

Egészen elképesztő az a figyelem, amelyet Kelet-Németország legkisebb megyéjének megyei biztosi tisztségre kiírt időközi választásra fordítottak.

A kirohanás valódi oka persze az Alternatíva Németországért (AfD) párt országszerte megugró támogatottsága.

A jobboldali térnyerést a baloldali-zöld koalíció katasztrofális politikája okozza, amely Németországot „Európa beteg emberévé” tette, az egyetlen olyan országgá Európában, ahol a recesszió már javában tart, az energiaárak az egekbe szöktek, és a „woke” kormány akarja elvenni mindenki autóját, fűtését, energiáját és házát, további többmillió képzetlen muszlim bevándorlót akar beengedni, a gyerekeket szülői beleegyezés nélkül szexuálisan megcsonkítani, és letartóztatni a szülőket, ha tiltakoznak.

Az INSA/YouGov legfrissebb felmérése szerint az AfD országosan 20,5%-on áll, megelőzve mindhárom kormánypártot, és holtversenyben a korábban konzervatív kereszténydemokrata CDU-val (ha nem számítjuk testvérpártjukat, a CSU-t).

Nemsokára az AfD lehet a legnépszerűbb párt Németországban – 10 év rágalmazás, médiakizárás és a titkosrendőrség, az adóból finanszírozott NGO-k és az erőszakos fekete zászlós „Antifa” üldözése után.

A keletnémet tartományokban, Szászországban (28%), Türingiában (28%) és Brandenburgban (24%), ahol a tervek szerint 2024-ben tartományi választásokat tartanak, az AfD már most az első helyen áll (vagy Brandenburgban holtversenyben az első helyen).

Ha megkérdezzük a nyugatnémeteket, hogy miért olyan sikeres a jobboldali párt az ő „kék bástyájukban”, az egykori kommunista Kelet-Németországban, azt fogják mondani – tipikus nyugatnémet arroganciával -, hogy azért, mert a keletnémetek idegengyűlölő parasztok, akik reménytelenül megrekedtek a kőkorszakban.

Erős a zsidógyűlölet Németország legnagyobb tartományában

Az elmúlt évben 264 antiszemita incidens történt Észak–Rajna–Vesztfáliában, de feltételezhető, hogy a be nem jelentett esetek száma ennél lényegesen magasabb.

Ha azonban olyan keletnémeteket kérdezünk, mint Robert Sesselmann, a válasz egészen más: ők azt fogják mondani, hogy a keletnémetek még mindig emlékeznek arra, milyen volt a szélsőbaloldali Stasi-diktatúra alatt élni, és arra is emlékeznek, hogyan lehet ellene harcolni.

Minél inkább támadják a balközép pártok az AfD-t, és minden trükköt bevetnek, hogy kicsalják őket a választási helyekből – mint például 2019-ben Szászországban – és a titkos politikai rendőrséget küldik az AfD Ifjúság és a thüringiai tagozat után, annál több keletnémet ráncolja a homlokát és mondja: „Ezt már láttuk korábban”.

Ahogy azt már többször megírtam, az AfD büszke arra, hogy a német Bundestagban a legizraelpártibb párt. Annak ellenére, hogy az önjelölt „demokratikus” pártok minden tevékenységünkkel szemben általános bojkottot alkalmaznak, a legnagyobb sikereinket az Izrael-barát törvényhozás területén értük el – a többi pártot úttörő javaslatokkal kényszerítettük cselekvésre, amelyek később törvényerőre emelkedtek.

2019-ben elsőként éppen az AfD készített egy BDS-ellenes törvénytervezetet, majd egy Hezbollah betiltására irányuló indítványt, mindkettőt átvette a parlament többi tagja, és mindkettő törvényerőre emelkedett.

Ugyanebben az évben volt szerencsém az AfD zsidó delegációjával Júdeába és Szamáriába látogatni, és olyan aktivistákkal találkozni, mint az eredeti telepes Daniella Weiss és Boaz Haetzni, akikről írtam, és amelyek izraeli hírportálokon jelentek meg.

Éppen a múlt hónapban találkoztam Brüsszelben a szamáriai regionális tanács vezetőjével, Joszi Dagannal, és megígértem, hogy a cionista izraeli csoportokban és civil szervezetekben lévő barátainkkal együtt továbbra is folytatni fogjuk az Izrael-ellenes NGO-k uniós finanszírozásának leleplezését.

Az AfD az egyetlen párt, amely a nevén nevezi a muszlim antiszemita gyűlölet hullámzását Németországban.

Ezért jó Izraelnek és jó a németországi zsidóknak az AfD szavazói támogatottságának megugrása, szemben az összes rágalommal, amit ránk zúdítottak.

Amikor baloldali újságírók az AfD-t „szélsőjobboldali holokauszttagadóként” akarják bemocskolni, rendszeresen visszatérnek Alexander Gauland volt pártelnök 2018-as, a Harmadik Birodalmat becsmérlő áskálódására, amelyben Hitlert „madársz**nak” nevezte a német történelemben – mintha ez nácibarát lenne.

Soha nem adják azonban a teljes idézetet, amely tele van a bölcs öreg Gauland mély történelmi ismeretekkel, amelyekről híres volt:

„Igen, mi viseljük a felelősséget azért a 12 évért (a Harmadik Birodalomért). De Hitler és a nácik csak egy madársz***  több mint 1000 éves történelmünkön. … Kedves barátaim, mindig emlékezzünk arra, hogy egy német zsidó, Ernst Kantorowicz volt az, aki a Staufer császár (Friedrich II.) hírnevét megörökítette.

Nem, az iszlám nem része az örökségünknek. Őseink 1683-ban Bécs kapujában megállították. De Ballintól és Bleichrödertől Rathenauig és Kantorowiczig a német zsidóság mindig is része volt hősies német történelmünknek – amit Hitler el akart pusztítani.”

Soha nem fogják elmondani, hogy Gauland valójában a német zsidóság dicső múltját mint a német történelem szerves részét magasztalta, amikor ezt a beszédet mondta.

Joachim Kuhs európai parlamenti képviselő az Európai Parlament költségvetési és költségvetési ellenőrző bizottságának tagja és az AfD szóvivője. Jelenleg az Európai Parlament AfD-frakciójának elnöki tisztét tölti be.

Az AfD előretörése miatt idegeskednek a németországi zsidók

A radikális jobboldali párt támogatottsága országosan elérte a 20 százalékot, így a második számú politikai erővé vált a CDU-CSU szövetség mögött.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.