„A gyerekeitekért jövünk!” – skandálták egy amerikai Pride-felvonuláson

A hétvégén tartott két New York-i Pride-rendezvény vitát váltott ki, mivel a drag felvonulók a gyermekek megcélzásról skandáltak jelszavakat, miközben több száz résztvevő állítólag kiskorúak előtt táncolt meztelenül.

Pénteken drag queenek és transznemű aktivisták egy csoportja extravagáns ruhákba öltözött a Tompkins Square Parkban tartott „NYC Drag March” elnevezésű rendezvényre, majd átvonultak East Village-en a Stonewall Inn felé, hogy elindítsák a város hétvégi rendezvényeit.

A Timcast News által rögzített felvételeken a felvonulók, köztük egy félmeztelen nő, azt skandálják: „Itt vagyunk! Melegek vagyunk! Jövünk a gyerekeitekért!”

Bár egyesek szerint a skandálás szarkazmus volt, válaszul azokra az állításokra, hogy az LMBTQ-közösségen belüli csoportok a gyerekeket akarják „ápolni”, az üzenet mégis felháborodást váltott ki a fiatalok védelméért küzdő amerikaiak körében.

Kevesebb mint 24 órával később a „New York City Dyke March” során félmeztelen férfiak és nők táncoltak és játszottak a Washington Square Park szökőkútjában, állítólag gyerekek szeme láttára.

Savanah Hernandez, a Turning Point USA Frontlines riportere felvételt készített a látványosságról, amelyen gyerekek játszottak az eseményen részt vevő nők által szolgáltatott, felfújható, „csiklónak” látszó tárgyakkal.

A Büszkeség Hónapja vasárnap zárul az 1969-es Stonewall-lázadásra – az LMBTQ-közösség spontán tüntetéssorozatára – emlékező éves felvonulással.

Az idei New York-i rendezvények közül sokan arra szólították fel az LMBTQ-közösséget, hogy fogjon össze a törvényjavaslatok ellen, amelyek korhatár-korlátozást vezetnének be a transzvesztita-show-kra, és tiltanák a nemváltoztató orvosi beavatkozásokat kiskorúakon.

Forrás: The Daily Wire/Twitter

Fotó: Unsplash

Chris Rufo: A gyerekek védelme a pornográf tartalmaktól nem cenzúra

Ron DeSantis floridai kormányzó korábbi tanácsadója lapunknak beszélt arról miként lehet azok ellen harcolni, akik lebontanák az amerikai rendszert. Hajdú Tímea interjúja.