Jeruzsálemi kóser pizzázó a világ legjobbjai között

A népszerű jeruzsálemi La Piedra pizzériát a szakmában nagyra becsült, a „pizzák Michelinjének” is nevezett Top 50 Pizza Guide magazin vette fel a listájára, melyen korábban még sohasem szerepelt izraeli vagy kóser étterem – írja a Zsido.com.

A helyezéssel járó okleveleket ünnepség keretében osztották ki. A La Piedra nevében az üzlet séfje és társigazgatója, Avi Sinclair vette át a díjat.

„Hosszú évek kemény munkája vezetett idáig. Nagy megtiszteltetés egy ilyen nemzetközi elismerésben részesülni. Azt remélem, hogy a sikerünk után több, elismerésre érdemes izraeli pizzéria is felkerül majd a listára”

– mondta.

A La Piedrában a hagyományos módon, fatüzelésű kemencében, 450 fokon készülnek a pizzák. A tésztát nápolyi stílusban gyúrják, és egy-másfél napig kelesztik. A vendégek rengetegféle feltét közül válogathatnak, kezdve az alapnak számító margheritától egészen a kecskesajtos-diós-chilis-mézes változatig, mely a tejjel-mézzel folyó Szentföldre utal. Emellett lehetőség van a felsorolt összetevőkből egyénileg összeállítani a pizzát, továbbá árulnak paradicsomszósz nélküli bianca pizzákat, különböző tésztákat és salátákat is. A La Piedra a magasabb árfekvésű helyek közé tartozik, a pizzák ára hatvan és hetven sékel (6-7000 Ft) körül mozog.

A cégnek két üzlethelyisége van. Az egyik Jeruzsálem központjában, a Gerson Agron utcában, a másik a város déli részén, az Arnona negyedben található.

A kóserságra a jeruzsálemi főrabbinátus felügyel, mely a szigorú ellenőrzést garantáló mehádrin igazolással látja el a pizzériákat.

Új kóser pékség nyílt Budapesten

Megnyitott az Uptown Kosher Bakery Budapest szívében.