Az IDF palesztin fegyveresekkel csapott össze Dzsenínnél

Az izraeli hadsereg 20 éve először helikopterről indított rakétát is használt az összecsapásban. 

Az izraeli biztonsági erők hétfőn kora reggel Dzsenínben letartóztatásokat hajtottak végre, és összecsapások törtek ki az IDF és a helyi lakosok között.

Az izraeli média a palesztin egészségügyi minisztériumra hivatkozva arról számolt be, hogy a tűzpárbajban 37 palesztin megsebesült és 5 palesztin meghalt, köztük egy 15 éves. Hatan súlyosan megsebesültek.

Az összecsapások előrehaladtával robbanószereket dobtak az izraeli erőkre, akik lövésekkel válaszoltak.

כאן חדשות on Twitter: „חילופי האש בג’נין | תיעוד: מטען הופעל נגד רכב ממוגן להסעת לוחמים@ItayBlumental pic.twitter.com/kseHTYeshX / Twitter”

חילופי האש בג’נין | תיעוד: מטען הופעל נגד רכב ממוגן להסעת לוחמים@ItayBlumental pic.twitter.com/kseHTYeshX

A bevetés során az IDF harci helikoptert vetett be, hogy segítsen a katonák mentésében, miután a páncélozott járművet megtámadták. Húsz év óta ez volt az első alkalom, hogy az izraeli hadsereg harci helikopterről indítható rakétát vetett be Ciszjordániában.

A tűzpárbaj során az IDF egyik páncélozott járművét eltalálta egy bomba.

A palesztin Iszlám Dzsihád terrorcsoport helyi szárnya azt állította, hogy tagjai robbanószerkezeteket robbantottak az IDF járművei közelében, majd lövésekkel célba vették azokat.

Az út menti robbanásban és a lövöldözésben  7 izraeli katona sérült meg.

(The Jerusalem Post/The Times of Israel/Twitter)

Az izraeli rendőrség nyilvánosságra hozta a dzseníni akció felvételét (videó)

A rendőrség csütörtökön felvételeket tett közzé a Ciszjordánia északi részén található dzsenini menekülttáborban végrehajtott razziáról.