Izraeli halászok kifogtak egy rakétahajtóművet a Kinneretből

A szír rakétahajtómű valószínűleg egy olyan légvédelmi rakéta része volt, amelyet a Jom Kippur-i háborúban vagy a hatnapos háborúban lőttek ki egy izraeli repülőgépre.

Egy rakétahajtóművet, amely egy szír légvédelmi rakéta részének tűnik, szombaton húztak ki a Kinneretből.

A rakétadarabot halászok találták meg, és kiemelték a vízből. A helyszínre kihívott izraeli rendőrség tűzszerésze megvizsgálta a tárgyat, és megállapította, hogy az nem veszélyes, és nem kell attól tartani, hogy felrobban.

Az értékelések szerint a hajtómű egy légvédelmi rakéta része volt, amelyet a szíriai hadsereg lőtt ki, amikor megpróbált eltalálni egy izraeli repülőgépet a Jom Kippur-i háború vagy a hatnapos háború idején.

Nem ez az első eset, hogy a tűzszerészeket azért hívják ki, mert lőszert találtak a környéken. 2018-ban, ahogy a Kinneret vízszintje egyre alacsonyabbra került, egyre több fegyvert találtak benne. A rendőrség úgy értékeli, hogy bármennyire is régi egy-egy fegyver, bizonyos esetekben még mindig veszélyes lehet.

Hogyan nyerte meg Izrael a levegőben a Jom Kippur-i háborút?

A levegőben az izraeli légierő végig dominánsnak bizonyult arab ellenfeleivel szemben, az izraeli pilóták megduplázták ölési arányukat a hatnapos háborúban nyújtott teljesítményükhöz képest.