Tovább szítja a hangulatot a volt izraeli miniszterelnök

Az igazságügyi reform elleni tüntetésen Ehud Barak volt miniszterelnök „erőszakmentes” polgári engedetlenségre szólított fel – írja az Arutz7.

„Győzni fogunk, mert nincs más földünk, és nincs más utunk. Elszántak vagyunk, és meg fogjuk menteni a demokráciát. Az izraeli társadalom minden rétegéből jövünk: arabok, zsidók, világiak, vallásosak és hagyománytisztelők, mindannyian egy család vagyunk. A jogállamiság és a demokrácia családja. Izrael lelkéért és jövőjéért harcolunk.

Nem lesz könnyű, és nem lesz rövid, de egy családként harcolunk mindazért, ami kedves számunkra, és győzni fogunk”

– mondta Barak egy haifai tüntetésen.

„Azon az éjszakán, amikor Gallant védelmi minisztert kirúgták, Netanjahu izraeli miniszterelnök beadta a derekát, és mi megnyertük a csatát. Netanjahu megértette, hogy ha újra megpróbálja törvénybe iktatni az igazságügyi törvényt, vasfalba fog ütközni”.

„De még nem nyertük meg a csatát”

– tette hozzá a volt izraeli miniszterelnök.

„A reform mögött állók nem adták fel. Ugyanaz a céljuk, csak más a módszerük. Netanjahunak időre volt és van szüksége, bármi áron. Hogy elfogadja a költségvetést, hogy lecsillapodjanak a kedélyek otthon, hogy meghívást kapjon a Fehér Házba, és mindenekelőtt, hogy feloszlassa és gyengítse a tiltakozást. Az én következtetésem: ez nem a szünet ideje. Nem szabad illúziókat kergetnünk:

Fokoznunk kell a tiltakozást és azonnal be kell fejeznünk a tárgyalásokat”.

„Ennek érdekében a tiltakozásnak fokozódnia kell, és polgári engedetlenségbe kell átmennie. Erőszakmentes engedetlenségbe. A polgári engedetlenség forgatókönyvét Mahatma Gandhi, Martin Luther King és mások már megírták.

Felszólítok minden izraeli civilt, hogy készüljenek fel a cselekvésre, és amikor a hívás elhangzik – válaszoljanak rá.

Harcolni fogunk, és nem fogunk félni senkitől és semmitől”

– mondta.

Ehud Barak kényes helyzete az izraeli politikában és iparban

A múlt héten két olyan történet is napvilágot látott, amelyek új megvilágításba helyezték az izraeli baloldal kormányellenes zendülését. Vélemény.