Bemutatjuk a világbajnokságon induló izraeli szakáll- és bajuszválogatottat

Tizenkét férfi utazott Németországba, hogy a világ minden tájáról érkező versenytársakkal szemben dicsőséget szerezzen hazájának.

Most hétvégén rendezik meg Németországban a Szakáll- és Bajusz Világbajnokságot, és Izrael szakállas nemzeti csapata – amely az izraeli 972Beards közösség 12 képviselőjéből áll – is részt vesz rajta, készen arra, hogy különböző kategóriákban megmérkőzzön a világ minden tájáról érkező csapatokkal.

Az izraeli csapat tagjai remélik, hogy a hosszú felkészülés után győztesen kerülnek ki a versenyből.

Az izraeli szakállas csapat kapitánya Gilad, akinek nem ez lesz az első világbajnoksága. 2019-ben már részt vett az előző, Belgiumban megrendezett bajnokságon, ahol kilencedik lett a „Természetes teljes szakáll stilizált bajusszal” kategóriában.

„Vannak emberek, akik sportolnak, vannak, akik motoroznak, és vannak, akik hobbiból szakállat növesztenek, és ebben akarnak a világ legjobbjai lenni”

mondta a Ynetnek Gilad.

Elmondása szerint közösségük mintegy 4300 tagból áll, közülük választották ki a csapatot.

„A szakállnövesztés az egyik legférfiasabb és legizraelibb dolog, ami létezik,

és a világbajnokság több száz szakállas férfit hoz össze, akik egyetlen hatalmas és rangos eseményen versenyeznek. A mi csapatunkban nagyon komolyan vesszük ezt, és képviselni fogjuk Izraelt Németországban” – magyarázta Gilad.

Életmentő lehet a szakáll

Egy tanulmány szerint a simára borotvált arcbőr háromszor nagyobb valószínűséggel hordozza a halálos MRSA baktériumot.