Cápa ölt meg egy turistát a Vörös-tengernél

black shark underwater photo

A tömeg elborzadva nézte, ahogy a turistát halálra marcangolta egy cápa a Vörös-tengerben.

Cápa ölt meg egy orosz turistát csütörtökön a Vörös-tengeri üdülővárosban, az egyiptomi Hurghadában.

Társának, aki vele volt a vízben, sikerült megmenekülnie és túlélnie.

A helyiek a parton később elfogták a cápát.

Az áldozat, egy 23 éves fiatalember, aki az elmúlt hónapokban Egyiptomban tartózkodott, a támadás során hallották, amint segítségért kiáltott.

Az interneten felbukkant megrázó felvételeken látható, amint a rémült fürdőzők szeme láttára próbál a partra úszni és elmenekülni a cápa elől.

Az esetet követően a hatóságok lezártak egy 74 kilométeres partszakaszt, amely vasárnapig zárva marad a fürdőzők elől.

A tragédia után a hurghadai orosz főkonzul közleményt adott ki, amelyben arra kérte az orosz turistákat, hogy úszás közben legyenek éberek, és tartsák be a mentőszolgálatok és a helyi hatóságok utasításait.

Az egyiptomi környezetvédelmi minisztérium közölte, hogy a támadó cápa egy tigriscápa, amely halálos fajnak számít. A minisztérium megjegyezte, hogy miután a cápát befogták, laboratóriumba szállították, ahol megvizsgálják a ritka támadás okait.

Tavaly nyáron két turista, egy 68 éves osztrák nő és egy 40-es évei végén járó román nő halt meg cápatámadásban Hurghada strandjain egy hétvégén.

Egyiptomban viszonylag ritkák a cápatámadások, de a Vörös-tenger 44 cápafajnak ad otthont, amelyek közül néhány halálos. Ezek közül a leggyakoribb a szürke zátonycápa. Ez a cápa 5 láb hosszú, 14 különösen éles foga van, és sekély vizekben úszik.

Újabb nő halt meg cápatámadásban a Vörös-tengeren

Egy román nő holttestét találták meg órákkal azután a támadás után, amely egy 68 éves osztrák nő halálát okozta.