Világhírű jazz-zenészek lépnek fel az Óbudai Zsinagógában

Különleges jazz-koncertet hallgathatnak az érdeklődők az Óbudai Zsinagógában június 11-én, ugyanis ismét hazánkba látogat a kiváló izraeli jazzdobos, Philippe Gottlieb és a szintén izraeli zongoraművész, Ari Erev, hogy Csuhaj-Barna Tobor bőgő- és Gyémánt Bálint gitárművésszel összeállva egyedi zenei élményt nyújtsanak a jazz szerelmeseinek és az igényes muzsika iránt érdeklődőknek – írja a Zsido.com.

A zenei ínyencséget a helyszín, a 200 éves Óbudai Zsinagóga varázslatos szakrális tere teszi még különlegesebbé.

Philippe Gottlieb ismert jazzdobos, aki a világ számos helyszínén lép fel nagy sikerrel. Zenéjét rendkívüli átélés és egyedi technika jellemzi. Nem először lép fel Magyarországon, 2019-ben már tartott nagysikerű koncertet az Óbudai Zsinagógában, visszatérésére nagy várakozással tekintenek a jazzrajongók.

Ari Erev zongorista és zeneszerző harmonikusan gazdag kompozícióiról ismert. Zenéjének mély klasszikus hangzása bensőséges, finom és érzelmes stílust teremt, melyet energikus, latin-orientált és ritmikus lendülettel kombinál. Erev Izrael, Európa és az Egyesült Államok legismertebb jazz-zenészeivel dolgozott együtt.

Csuhaj-Barna Tibor hazánk egyik vezető basszusgitárosa. Számos koncerten vett részt

világhírű személyiségekkel együttműködve, és számos albumon dolgozott vezető zenészként és kísérőként egyaránt. Csuhaj-Barna emellett kiváló pedagógus, tanít a budapesti Zeneakadémián, és mesterkurzusokat tart nemzetközi helyszíneken.

Gyémánt Bálint, sokoldalú gitárművész és zeneszerző, aki folyamatosan törekszik arra, hogy új zenei területeket fedezzen fel. Harcsa Veronika énekesnővel alkotott, nemzetközileg is elismert duóját több mint 40 országban mutatták be. Gyémánt hivatásos zenészi pályafutása mellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára is.

További információ:

Helyszín: Óbudai Zsinagóga (1036 Budapest, Lajos u. 163.)

Időpont: 2023. június 11. 20:00

Kapunyitás: 19:30

Jegyár: 3500 Ft/fő

Jegyvásárlás: a jegymester.hu-n vagy a helyszínen hétfőtől péntekig 9:00-15:00 között.

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon.